Κορονοϊός: Δουλειά από το σπίτι για εργαζόμενους στη φαρμακευτική εταιρεία Biogen

10-03-2020

Ολοένα και περισσότερες φαρμακευτικές εταιρείες επηρεάζονται από την εξάπλωση του κορονοϊού

Από το σπίτι θα εργάζεται το προσωπικό της φαρμακευτικής εταιρείας Biogen. Το μέτρο έρχεται σε συνέχεια των κρουσμάτων κορονοϊού που διαπιστώθηκαν σε 15 στελέχη, που παρακολούθησαν μια συνάντηση της διοίκησης στη Βοστώνη.

Περίπου 175 άτομα παρακολούθησαν συνολικά τη συνάντηση, μεταξύ των οποίων και ο διευθύνων σύμβουλος της Biogen, Michel Vounatsos.

Όπως ανέφερε η εταιρεία, όσοι εργαζόμενοι παρακολούθησαν τη συνάντηση θα εξεταστούν για τον ιό και θα τεθούν από μόνοι τους σε καραντίνα.

Η εταιρεία Eli Lilly ζήτησε επίσης από τους υπαλλήλους της να εργάζονται από το σπίτι, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης από κορονοϊό, σύμφωνα με ξεχωριστές αναφορές.

Όλοι οι υπάλληλοι στις ΗΠΑ ενημερώθηκαν την Κυριακή μέσω mail ότι η κίνηση αυτή ήταν ένα προληπτικό μέτρο και ότι η φαρμακευτική εταιρεία περιορίζει τα εγχώρια ταξίδια.

Με αρκετές εταιρείες της φαρμακοβιομηχανίας να βρίσκονται σε μάχη με το χρόνο για να αναπτύξουν πιθανές θεραπείες για τον κορονοϊό, όπως οι Johnson & Johnson, Sanofi, Gilead και Moderna, υπάρχουν ανησυχίες ότι η επιδημία μπορεί να διαταράξει την κλινική έρευνα.

Οι περισσότερες δοκιμές απαιτούν από τους συμμετέχοντες να επισκέπτονται νοσοκομεία για δοσολογίες ή εξετάσεις και υπάρχει ανησυχία ότι σε περιοχές που επηρεάζονται από τον κορονοϊό μπορεί να σταματήσουν να προσέρχονται για εξέταση.