Κορονοϊός: Κρούσμα στη Μόρια – Βρέθηκε πρόσφυγας θετικός στον ιό

02-09-2020

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές του Υπουργείου Υγείας, καθώς εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα του κορονοϊού στη δομή Προσφύγων και Μεταναστών στη Μόρια της Λέσβου.

Η ταυτοποίηση του ιού στον 40χρονο σομαλό πρόσφυγα έγινε στο Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπου ο ασθενής παραμένει απομονωμένος. Πρόκειται για το πρώτο περιστατικό στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στην Μόρια της Λέσβου.

Το προσωπικό του ΕΟΔΥ στο ΚΥΤ, αποτελούμενο από 41 υπαλλήλους διαφόρων ειδικοτήτων, ενεργοποιήθηκε άμεσα. Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, ακολουθώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ξεκίνησε η ενδελεχής ιχνηλάτηση του συνόλου των επαφών του επιβεβαιωμένου κρούσματος, με σκοπό την απομόνωσή τους, ενώ διενεργούνται εκτεταμένοι έλεγχοι στους διαμένοντες στο ΚΥΤ.

Επιπλέον, κλιμάκιο επιδημιολόγων του ΕΟΔΥ με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Οργανισμού Παναγιώτη Αρκουμανέα μεταβαίνει στην περιοχή.

Ο 40χρονος φέρεται πως ζούσε στην δομή, την οποία εγκατέλειψε για να μεταβεί στην Αθήνα. Μη καταφέρνοντας να βρει δουλειά στην πρωτεύουσα επέστρεψε στην Μόρια για να εξασφαλίσει στέγη και τροφή.