Κορονοϊός: Με γοργούς ρυθμούς προχωρά το εμβόλιο της Οξφόρδης – Σημαντικά νέα ίσως και αύριο

Εργαστήριο
15-07-2020

Ενθαρρυντικά αποτελέσματα εμφανίζει το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και η φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca, σχετικά με το νέο εμβόλιο κατά του κορονοϊού SARS-CoV-2.

Ίσως ακόμη και αύριο, Πέμπτη 16.07.2020, να ανακοινωθούν θετικά νέα για τις αρχικές δοκιμές του εμβολίου ενάντια στον κορονοϊό που ετοιμάζεται από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και την AstraZeneca, δήλωσε επικαλούμενος πηγή ο πολιτικός συντάκτης του ITV Ρόμπερτ Πέστον.

Το πιθανό εμβόλιο βρίσκεται ήδη στις μεγάλης κλίμακας δοκιμές σε ανθρώπους της Φάσης 3 για να εκτιμηθεί αν μπορεί να προστατεύσει από την Covid-19 που προκαλεί ο κορονοϊός. Αυτοί όμως που το αναπτύσσουν δεν έχουν ακόμη αναφέρει τα αποτελέσματα της Φάσης 1 που θα έδειχναν αν είναι ασφαλές και αν προκαλεί ή όχι ανοσολογική απάντηση.

Εμβόλιο: Θετική ανοσολογική απάντηση στις δοκιμές

Αυτοί που αναπτύσσουν το εμβόλιο είπαν αυτόν τον μήνα πως έχουν ενθαρρυνθεί από την ανοσολογική απάντηση που έχουν δει μέχρι τώρα στις δοκιμές και αναμένουν ότι θα μπορέσουν να δημοσιεύσουν τα δεδομένα της Φάσης 1 μέχρι τα τέλη Ιουλίου. Τα δεδομένα αναμένεται να δημοσιευθούν στην ιατρική επιθεώρηση Lancet.

Εκπρόσωπος του πανεπιστημίου της Οξφόρδης δήλωσε στο Ρόιτερς πως η ομάδα περιμένει επιβεβαίωση από μια επιστημονική επιθεώρηση για την ημερομηνία μιας δημοσίευσης, αλλά δεν έκανε γνωστές περαιτέρω λεπτομέρειες. «Δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πότε θα δημοσιευθεί», δήλωσε η εκπρόσωπος.