Κορωνοϊός: Πώς επιδεινώνει το παιδικό άσθμα

κορωνοϊός
04-05-2022

Μέχρι σήμερα ξέραμε μόνο πως το άσθμα είναι παράγοντας κινδύνου για σοβαρή νόσηση απο COVID. Τώρα, μια νέα επιστημονική έρευνα δείχνει πως ο κορωνοϊός μπορεί να επιδεινώσει το παιδικό άσθμα.

Οι ερευνητές, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση για το παιδικό άσθμα και τον κορωνοϊό στο περιοδικό αλλεργιολογίας και κλινικής ανοσολογίας “Journal of Allergy and Clinical Immunology”, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ανέλυσαν στοιχεία για σχεδόν 62.000 παιδιά με άσθμα, από τα οποία πάνω από 7.700 είχαν διαγνωστεί θετικά για κορωνοϊό.

Στη διάρκεια των πρώτων έξι μηνών μετά τη νόσηση τους με Covid-19, τα παιδιά με κορωνοϊό είχαν κατά μέσο όρο κάνει περισσότερες επισκέψεις σε γιατρό για το άσθμα τους, περισσότερες εισαγωγές σε νοσοκομείο, συχνότερη επείγουσα χρήση εισπνεομένων φαρμάκων και συχνότερη θεραπεία με στεροειδή, σε σχέση με τα παιδιά με άσθμα που δεν είχαν μολυνθεί από τον κορωνοϊό.

Παρά την αρχική γενική εντύπωση κατά το πρώτο έτος της πανδημίας ότι τα παιδιά με άσθμα και Covid-19 τα πήγαν καλά, σύμφωνα με τους ερευνητές η νέα μελέτη δείχνει ότι σε μεγαλύτερο βάθος χρόνου δυσκολεύεται ο έλεγχος του παιδικού άσθματος μετά από λοίμωξη με κοροωνοϊό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Κορωνοϊός: Διπλάσιος ο κίνδυνος νόσησης στις εγκύους