Κορωνοϊός: Τροφές που δρουν κατά του COVID

γυναίκα στο νοσοκομείο επειδή την έχει μολύνει ο κορωνοϊός
16-11-2021

Ο κορωνοϊός χτυπά βαριά όσους έχουν μεταβολικές παθήσεις, όπως παχυσαρκία και διαβήτη τύπου 2. Η επίδραση της υγιεινής διατροφής σε άτομα με τους παραπάνω δύο παράγοντες κινδύνου, είναι σημαντική.

Μελέτες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση 3-5 μερίδων φρούτων και λαχανικών καθημερινά, μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο να κολλήσει κάποιος κορωνοϊό.

Οι ερευνητές του King’s College του Λονδίνου διαπίστωσαν ότι οι συμμετέχοντες που ακολουθούσαν πιο υγιεινή διατροφή, είχαν 40% λιγότερες πιθανότητες να υποφέρουν από συμπτώματα μακράς Covid και 10% λιγότερες πιθανότητες να κολλήσουν τον ιό.

Κορωνοϊός και τροφές που μειώνουν τον κίνδυνο για βαριά νόσηση

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Κορωνοϊός: Πώς τον καταπολεμούν τα εμβόλια mRNA