Κορονοϊός: Βουλιάζει το ΕΣΥ στην Αττική! 213 εισαγωγές Covid σε ένα 24ωρο και 30 διασωληνωμένοι με κορονοϊό εκτός ΜΕΘ

ΕΣΥ
18-03-2021

Ασφυξία επικρατεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας στην Αττική, στην κορύφωση του τρίτου κύματος της πανδημίας. Τα νοσοκομεία ξεπέρασαν πλέον τα όρια αντοχής τους, καθώς οριακή είναι η διαθεσιμότητα σε απλές κλίνες Covid-19, και μηδενική σε ΜΕΘ.

Την ίδια στιγμή, οι ασθενείς που προστίθενται καθημερινά στο ΕΣΥ “σκαρφαλώνουν” με ιλιγγιώδεις ρυθμούς. Μόνο χθες μέσα σε ένα 24ωρο έγιναν στις Αττική 213 εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό, που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ για όλη την πανδημία. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες του healthview.gr επιπλέον 90 διασωληνωμένοι ασθενείς βρίσκονται σε λίστα αναμονής για κρεβάτι σε ΜΕΘ. Οι 30 από αυτούς πάσχουν από Covid και ακόμη 60 από άλλα νοσήματα.

Σε ό,τι αφορά τις κλίνες Εντατικής Θεραπείας, δεν υπάρχει σήμερα σχεδόν καμία διαθέσιμη και οι γιατροί αναγκάστηκαν να διασωληνώσουν πολλούς νοσηλευόμενους που εμφάνισαν επιδείνωση από τις προηγούμενες μέρες σε απλές κλίνες νοσηλείας.

ΕΣΥ Αττικής: Λυγίζουν τα νοσοκομεία από τις νέες εισαγωγές

Το σύστημα δημόσιας περίθαλψης αδυνατεί πλέον να εξυπηρετήσει τις τεράστιες ανάγκες της κορύφωσης του τρίτου πανδημικού κύματος, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν υγειονομικές αρχές και κυρίως γιατροί και νοσηλευτές, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης. Οι εφημερίες είναι πλέον δραματικές, όπως λένε οι ίδιοι.

Στα εφημερεύοντα νοσοκομεία της Αττικής το τελευταίο 24ωρο και μέχρι σήμερα στις 8 το πρωί οι εφημερίες λύγισαν από τον όγκο των περιστατικών και συγκεκριμένα στον Ευαγγελισμό, το Αττικόν, το ΚΑΤ, το Ασκληπιείο Βούλας και το Αλεξάνδρα

Προηγήθηκε χθες το υψηλότερο ρεκόρ όλης της χρονιάς με 3.465 νέες λοιμώξεις και τον υψηλότερο αριθμό των 640 διασωληνωμένων.

Να σημειωθεί ότι μόνο οι ασθενείς με κορονοϊό που νοσηλεύονται στο λεκανοπέδιο Αττικής σε απλές κλίνες νοσηλείας ήταν μέχρι χθες στις 10 το βράδυ 1.987, οι ασθενείς σε ΜΕΘ 350, ενώ 368 οι διασωληνωμένοι, οι οποίοι από χθες μέχρι σήμερα έχουν αυξηθεί με ραγδαίους ρυθμούς.