Κουνούπια: Τι να κάνω για να μην με τσιμπάνε

31-07-2017

Τώρα το Καλοκαίρι, τα κουνούπια είναι οι πιο ανεπιθύμητοι επισκέπτες. Μας τσιμπάνε, μας ενοχλούν στον ύπνο μας και στην βραδινή μας βόλτα και γεμίζουν τα πόδια μας και τα χέρια μας με σημάδια που φαγουρίζουν.

Τα κουνούπια καταστρέφουν τις ξέγνοιαστες στιγμές μας και πολλαπλασιάζονται ταχύτατα εξαιτίας της αύξησης της θερμοκρασίας και των κλιματικών αλλαγών.
Τι μπορούμε να κάνουμε για να τα διώξουμε χωρίς χημικά σπρέι που είναι κακά για την υγεία μας και δυσάρεστα στην οσμή;

Κρεμμύδι:
Κόψτε το σε φέτες και αφήστε το δίπλα στο κρεβάτι για να κοιμηθείτε χωρίς κουνούπια και τσιμπήματα.

Βασιλικός:
Βάλτε μερικές γλάστρες στο μπαλκόνι σας. Ακόμη μπορείτε να τρίψετε σε ένα μπολ λίγα φύλλα βασιλικού προσθέτοντας λίγο ξύδι. Στη συνέχεια αφήστε στο μπολ δίπλα στο κρεβάτι ή αλείψτε τα σημεία του δέρματος σας που μένουν ακάλυπτα.

Λεβάντα:
Φυτέψτε το φυτό στο μπαλκόνι ή στον κήπο σας καθώς η μυρωδιά του απωθεί τα κουνούπια. Επίσης μπορείτε να τρίψετε το άνθος στο δέρμα σας ή να απλώσετε λίγο έλαιο λεβάντας.

Λεμόνι:
Απλά περάστε λίγο χυμό λεμονιού στο σώμα σας και κρατήστε τα κουνούπια μακριά. Επίσης αν ρίξετε στο πάτωμα λεμόνι και νερό, διώχνει τα μυρμήγκια.

Λυγαριά:
Βάλτε σε ένα βαποριζατέρ μερικά φύλλα λυγαριάς και γεμίστε το μέχρι τη μέση με καθαρό νερό. Στη συνέχεια ψεκάστε στο σώμα και στον περιβάλλοντα χώρο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Αυτές είναι οι καθημερινές συνήθειες που τραβάνε τα κουνούπια
Κουνούπια: Γιατί… προτιμούν ορισμένους ανθρώπους;