Κρίσι Τέρνερ: Η νεότερη ασθενής με καρκίνο του μαστού

Κρίσι Τέρνερ
23-11-2021

Ένα κοριτσάκι μόλις 8 ετών από την Γιούτα των ΗΠΑ έγινε ο νεότερος ασθενής στον κόσμο που έχει διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού και κατάφερε να επιβιώσει.

Πρόκειται για την Κρίσι Τέρνερ, η οποία εντόπισε μία μάζα στο στήθος της όταν ήταν 8 ετών, το 2015. Μέχρι τότε, η μικρή Αμερικανίδα δεν έχει αγοράσει ούτε το πρώτο της σουτιέν, ωστόσο οι γονείς της, οι οποίοι και οι δύο στο παρελθόν είχαν δώσει μάχη με τον καρκίνο, αντιμετώπισαν την κατάσταση με ιδιαίτερη ανησυχία και την πήγαν απευθείας στο νοσοκομείο.

Την οικογένεια βοήθησε σημαντικά ο τρίτος γιατρός στον οποίο απευθύνθηκε και ένα μόλις μήνα μετά τον εντοπισμό του όγκου η μικρή Κρίσι υποβλήθηκε σε μαστεκτομή αφαιρώντας όλο τον ιστό τουδεξιού μαστού ώστε να εμποδιστεί η εξάπλωση του σπάνιου εκκριτικού καρκίνου στους λεμφαδένες.

«Ειλικρινά, με όσα έχουμε περάσει, τα πηγαίνει πολύ καλά», δηλώνει η μητέρα της 10χρονης τονίζοντας ότι άλλη αυτή η περιπέτεια δεν έχει εμποδίσει καθόλου την κόρη της να συνεχίσει τη ζωή της.

Όπως είπε μάλιστα, έπρεπε να εξηγήσει στην κόρη της ότι στην εφηβεία θα αναπτυχθεί μόνο το ένα της στήθος, αυτό όμως σύμφωνα με την ίδια δεν φαίνεται να απασχολεί ιδιαίτερα την κόρη της.

Η μικρή Κρίσι θα ξεκινήσει τη διαδικασία αποκατάστασης του μαστού της όταν θα μπει στην εφηβεία.