Κρίσιμος Δεκέμβρης για το μέλλον ψυχιατρικών νοσοκομείων και εργαζομένων

26-12-2016

Εντός Δεκεμβρίου θα αποφασιστεί το μέλλον των ψυχιατρικών νοσοκομείων και των εργαζομένων, οι οποίοι δεν αποκλείεται να ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Την Τετάρτη η υφυπουργός Υγείας, κα Ζέττα Μακρή αποκάλυψε ότι ο διάλογος για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση διεκόπη με ευθύνη των εργαζομένων διότι θεώρησαν ότι είναι προσχηματικός. «Μερίδα εργαζομένων με επισκέφτηκε την Τρίτη και είπε ότι εκείνοι επιθυμούν – εκπρόσωποι και αυτοί συνδικαλιστές – να συνεχίσουν τον διάλογο ο οποίος θα αρχίσει από σήμερα, ει δυνατόν». Σε κάθε περίπτωση, είπε η υφυπουργός, έχω εντολή από τον Υπουργό, «γρήγορα αλλά όχι βιαστικά να τον ολοκληρώσω πριν τις γιορτές».

Αναφορικά με την κινητικότητα, η κα Μακρή είπε πως «υπάρχει τέτοια σκέψη. Η τελική εισήγηση, το έχω πει πολλές φορές είναι δική μου, η τελική απόφαση είναι του Υπουργού. Αλλά είναι και αυτό μέσα στις σκέψεις μας. Μέσα στις σκέψεις μας είναι η διαθεσιμότητα, η κινητικότητα, οτιδήποτε θα βοηθήσει την ψυχιατρική μεταρρύθμιση γιατί έχουμε και υποχρέωση από το σύμφωνο Άντορ-Λυκουρέντζου».