Λίμπιντο: Πέντε παράγοντες που επηρεάζουν την διάθεση των γυναικών για σεξ

26-12-2016
Η διάθεση για σεξ στις γυναίκες είναι μια πολύπλοκη υπόθεση. Και οι άντρες έχουν προσπαθήσει ανά τους αιώνες να λύσουν αυτό το μεγάλο μυστήριο. Τι μπορεί να ανεβάσει και τι μπορεί να ρίξει τη λίμπιντο μιας γυναίκας. Η επιστήμη τώρα μας απαντά.
 
Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα, πέντε είναι οι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την γυναικεία σεξουαλικότητα και να αυξήσουν ή να μειώσουν την όρεξη της για σεξ. Ποιοι είναι αυτοί οι παράγοντες;
 
– Συνήθειες
Έρευνα Αμερικανών επιστημόνων που δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση Psychotherapy and Psychosomatics έδειξε πως η γυμναστική για παράδειγμα μπορεί να αυξήσει την διάθεση για σεξ κατά 20%. Τα φαγητά που προτιμάμε παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο. Τα επεξεργασμένα φαγητά ρίχνουν τη λίμπιντο πάρα πολύ.
 
– Νοοτροπία
Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το πως βλέπουμε το σεξ γενικότερα παίζει τεράστιο ρόλο στο το θα μας ανεβάσει ή θα μας μειώσει τη διάθεση για σεξ. Οι ενοχές ή η ανασφάλεια για παράδειγμα είναι εγγύηση πως ποτέ δεν θα έχουμε όρεξη για ερωτικές περιπτύξεις.
 
– Σχέσεις
Άλλη έρευνα έχει δείξει πως η σχέση μας με τον σύντροφο μας είναι καθοριστική. Εάν η γυναίκα αισθάνεται άνετα με το σύντροφο της τότε είναι και ψυχολογικά καλά. Κι αυτό είναι το κλειδί για μια υγιή σεξουαλική ζωή.
 
– Άγχος
Όταν έχουμε χρόνιο άγχος με τη δουλειά ή με τα οικονομικά μας τότε είναι δύσκολο να πατήσουμε το κουμπί και να έχουμε διάθεση για σεξ όταν θελήσει ο σύντροφος μας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει και σε αποξένωση μέσα στη σχέση. Έτσι, όπως λένε οι ειδικοί, είναι σημαντικό να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε τα προβλήματα μας έξω από την κρεβατοκάμαρα.
 
– Ορμόνες
Τα επίπεδα ορμονών όπως η τεστοστερόνη, τα οιστρογόνα ή η κορτιζόλη παίζουν κυρίαρχο ρόλο στην διάθεση μιας γυναίκας για σεξ. Ένας καλός τρόπος να αυξήσουμε την τεστοστερόνη είναι άσκηση. Βέβαια εάν η κορτιζόλη (η ορμόνη του άγχους) είναι αυξημένη τότε ακόμα και η άσκηση δεν είναι ικανή να βοηθήσει.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: