Λύθηκε το θέμα με την υφυπουργό Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη;

26-12-2016

Τα δημόσια παράπονα της υφυπουργού Φωτεινής Σκοπούλη  για το ότι δεν είχαν μοιραστεί ακόμη αρμοδιότητες στο υπουργείο Υγείας φαίνεται να έπιασαν τόπο. Από χθες λοιπόν και επίσημα ο τομέας ευθύνης της κας Σκοπούλη είναι η διεύθυνση δημόσιας Υγείας ενώ ο περιζήτητος τομέας των φαρμάκων περνάει μέσω του ΕΟΦ στον ανπληρωτή υπουργό Μάριο Σαλμά.

Οι πληροφορίες λένε ότι η  καθηγήτρια ανοσολογίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου  ήθελε διακαώς να αναλάβει το φάρμακο θεωρώντας ότι σε αυτόν τον τομέα θα μπορούσε να αξιοποιήσει τις γνώσεις και την εμπειρία της αλλά φαίνεται ότι αυτή δε θεωρήθηκε τόσο μεγάλη για να αναλάβει ένα τόσο νευραλγικό πεδίο το οποίο απαιτεί εξαιρετικά λεπτούς χειρισμούς τόσο σε επιστημονικό επίπεδο όσο και σε πολιτικό. Μάλλον εκεί υπερτερεί ο αναπληρωτής υπουργός Μάριος Σαλμάς όποιος έχει κάθε λόγο να είναι ευχαριστημένος αφού  οι δικές του  επιθυμίες πραγματοποιήθηκαν.

Λέγεται ότι η δυσαρεστημένη υφυπουργός προτίθετο να υποβάλλει παραίτηση αλλά η επικοινωνιακή ζημία που θα είχε η κυβέρνηση θα λειτουργούσε αθροιστικά μετά τις αποχωρήσεις των Κων Ράπανου, Βερνίκου, Νικολόπουλου. Έτσι ανέλαβε η Δημοκρατική Αριστερά να κάνει τις απαραίτητες συστάσεις για να αποσοβηθεί μια νέα κρίση. Αυτά προς το παρόν γιατί το μέλλον είναι αβέβαιο…

Βάννα Κεκάτου