Μ. Χρυσοχοΐδης: Θέλω έναν ΕΟΦ που να ενημερώνει τους Έλληνες πολίτες με διαφάνεια για τις ελλείψεις φαρμάκων

04-10-2023

 «Η θητεία του προέδρου του ΕΟΦ έληξε» δήλωσε ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, απαντώντας στις σχετικές αναφορές βουλευτών της αντιπολίτευσης κατά τη συζήτηση, στην Ολομέλεια, του νομοσχεδίου για τις «Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, την ενίσχυση της προστασίας της δημόσιας υγείας και των υπηρεσιών υγείας, το ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης της διακίνησης φαρμάκων, την Ενιαία Λίστα Χειρουργείων και άλλες επείγουσες διατάξεις».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε χαρακτηριστικά πως «η θητεία του προέδρου του ΕΟΦ έχει λήξει. Τελεία και παύλα».

Ο υπουργός πρόσθεσε πως «αυτόν τον ΕΟΦ, στον οποίο εσείς αναφέρεστε, να τον χαίρεστε εσείς και όσοι άλλοι τον θέλουν έτσι. Εγώ δεν θέλω τέτοιο ΕΟΦ. Θέλω έναν ΕΟΦ που να ενημερώνει τους Έλληνες πολίτες, που θα έχει διαφάνεια, που να ξέρει σε ποια φάρμακα έχουμε ελλείψεις και ποια είναι σε επάρκεια. Έναν ΕΟΦ που θα αξιολογεί την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων. Και αυτό θα επιδιώξω και θα το κάνουμε σωστά, όπως και ένα ΕΣΥ που στο τέλος της τετραετίας θα είναι ένα από τα καλύτερα δημόσια συστήματα της Ευρώπης». Αυτό, είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης, «σας το διαβεβαιώνω και δεσμεύομαι».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μάντζος, σχολίασε πως «με όσα ανέφερε ο υπουργός, η αιτία της αναχώρησης του προέδρου του ΕΟΦ δεν ήταν η λήξη της θητείας του αλλά ο τρόπος λειτουργίας του ΕΟΦ που δεν τον ικανοποιεί». Πρόσθεσε δε για όσα ανέφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης για τον ΕΟΦ: «Σαν να μας λέτε ότι παραλάβατε καμένη γη από τον προκάτοχό σας υπουργό της ΝΔ;».