Μακιγιάζ: Πως πρέπει να καθαρίζουμε τα σύνεργα μας

03-11-2018

Οι γυναίκες καθημερινά χρησιμοποιούν σύνεργα ομορφιάς για να φτιάχνουν το μακιγιάζ τους. Θέλει όμως προσοχή. Γιατί τα βουρτσάκια, τα χτενάκια και όλα αυτά τα αντικείμενα γεμίζουν εύκολα με βακτήρια. Αυτά δεν απομακρύνονται σχεδόν ποτέ, αφού σπανίως φροντίζουμε να τα καθαρίζουμε όπως πρέπει.

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζετε τα πινέλα και τα βουρτσάκια
Για τα βουρτσάκια του concealer και του foundation, πρέπει να τα καθαίζετε τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα για να αποφευχθεί η συσσώρευση προϊόντος σε αυτά. Και επειδή αυτές είναι βούρτσες που χρησιμοποιούνται απευθείας στο πρόσωπό σας, όσο πιο καθαρές είναι, τόσο το καλύτερο. Οι βούρτσες που χρησιμοποιούνται γύρω από τα μάτια πρέπει να καθαρίζονται τουλάχιστον δύο φορές το μήνα. Όλα τα άλλα αξεσουάρ του μακιγιάζ μπορούν να πλένονται μία φορά το μήνα.

Πώς να καθαρίσετε αυτά τα αξεσουάρ
Η καλύτερη και πιο εμπεριστατωμένη μέθοδος για τον καθαρισμό στα πινέλα του μακιγιάζ σας απαιτεί μόνο νερό και ένα απαλό, σαπούνι, ή εξειδικευμένη βούρτσα καθαρισμού. Το σαπούνι με το νερό μπορεί να αφυδατώσουν τις τρίχες του πινέλου, ειδικά αν είναι από φυσική τρίχα.

Δοκιμάστε να φτιάξετε ένα διάλυμα από ένα μέρος μωρουδιακό σαμπουάν και τέσσερα μέρη νερού
Βρέξτε τις τρίχες με χλιαρό νερό
Τοποθετήστε μια σταγόνα από το διάλυμα στην παλάμη του χεριού σας
Κάντε απαλό μασάζ στις άκρες των τριχών στην παλάμη σας
Προσοχή: Να θυμάστε πάντα η βάση της κεφαλής της βούρτσας πρέπει να μείνει μακριά από νερό και σαπούνι. Οι τρίχες είναι κολλημένες στη βάση και το νερό με το σαπούνι μπορεί να κάνουν την κόλλα να αποσυντεθεί και τις τρίχες να χαλαρώσουν και να πέσουν.

Ξεπλύνετε τις τρίχες με νερό, αλλά τινάξτε και σκουπίστε τις καλά με μια καθαρή πετσέτα, για να απομακρύνετε την υπερβολική υγρασία. Αφήστε τα βουρτσάκια να στεγνώσουν ακόμα περισσότερο και να φύγει κάθε ίχνος υγρασίας. Ακουμπήστε τα στην άκρη ενός πάγκου με τις τρίχες τους να είναι στο κενό. Αυτό επιτρέπει στην κεφαλή της βούρτσας να στεγνώσει τελείως. Ποτέ μην αφήνετε τα πινέλα σας να στεγνώσουν πάνω σε μια πετσέτα, καθώς οι τρίχες μπορεί να γίνει μουχλιάσουν.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Κοιμάστε με μακιγιάζ; Να τι μπορείτε να πάθετε
Αφήστε το έντονο μακιγιάζ εάν θέλετε επαγγελματική επιτυχία