Μακιγιάζ: Τι γίνεται εάν δεν το βγάλετε πριν κοιμηθείτε

νεαρή γυναίκα βγάζει το μακιγιάζ της
10-01-2020

Σε όλες τις γυναίκες έχει συμβεί. Γυρίζουν αργά τη νύχτα και είναι αρκετά κουρασμένες για να βγάλουν το μακιγιάζ τους πριν πέσουν για ύπνο. Αυτό όμως δεν είναι και η πιο σωστή επιλογή. Τι μπορεί να πάθουν εάν δεν βγάλουν το μακιγιάζ πριν κοιμηθούν;

Ίσως να σκέφτονται: Και τι έγινε αν για μια βραδιά δεν βγάλω το μακιγιάζ; Η γνώμη των ειδικών, ωστόσο, δίνει μια σαφή απάντηση σε αυτό το ερώτημα, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η δρ Mona Gohara, επίκουρη καθηγήτρια δερματολογίας στο διακεκριμένο πανεπιστήμιο του Yale.

“Το δέρμα χρησιμοποιεί τον ύπνο ως ευκαιρία να ανακάμψει από τα όσα έγιναν μέσα στην ημέρα. Το μακιγιάζ κάνει τα πράγματα πολύ δύσκολα ως προς αυτό. Τη νύχτα, τα κύτταρα του δέρματος προσπαθούν να αναγεννηθούν και να κάνουν μια φυσική ‘απολέπιση’, αλλά ένα στρώμα μακιγιάζ πάνω στη επιδερμίδα δημιουργεί ένα ‘φράγμα’, που μπορεί να οδηγήσει σε φραγμένους πόρους και ακμή. Αν γίνει αυτό μια μόνο νύχτα δεν είναι και καταστροφή, αλλά συμβαίνει συχνότερα είναι πραγματικά ένα μεγαλύτερο πρόβλημα”.

Η δρ Gohara υποστηρίζει ότι αν αφήσετε το μεϊκάπ στο πρόσωπό σας για μία νύχτα, θα πρέπει να φροντίσετε την επόμενη μέρα να κάνετε μια καλή περιποίηση στην επιδερμίδα σας. Ξεκινήστε με ένα βαθύ καθαρισμό με απαλή κρέμα και συνεχίστε με κρέμα απολέπισης για να φύγουν τα νεκρά δερματικά κύτταρα. Επίσης, προσπαθήστε να μην φορέσετε καθόλου μεϊκάπ την επόμενη μέρα.

 

Πηγή: http://news.health.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Μακιγιάζ: Κάθε πότε πρέπει να καθαρίζετε τα βουρτσάκια του μέικ-απ