Μακροζωία: Οι πλούσιοι ζουν 9 χρόνια περισσότερο

ηλικιωμένο ζευγάρι
20-01-2020

Ποιος δεν θα ήθελε να έχει μακροζωία και να ζει μέχρι τα 100 με υγεία; Τώρα, νέα έρευνα Βρετανών επιστημόνων δείχνει πως το μόνο που έχετε να κάνετε για να το καταφέρετε είναι να πλουτίσετε.

Ερευνητές από το University College London στη Βρετανία εξέτασαν δεδομένα από 20.000 ανθρώπους για μια δεκαετία. Σκοπός τους ήταν να βρουν πώς επηρεάζουν οι κοινωνικο-οικονομικές ανισότητες το προσδόκιμο ζωής σε Αγγλία και ΗΠΑ.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό «The Journals of Gerontology».
Οι ερευνητές διαπίστωσαν πως οι φτωχότεροι κάθε χώρας θα ζήσουν 7-9 χρόνια λιγότερο από τους πλουσιότερους πολίτες ηλικίας 50 ετών.

Ο πλούσιος πενηντάρης αναμένεται να ζήσει άλλα 31 χρόνια δηλαδή με καλή υγεία, ενώ ο φτωχός πενηντάρης έχει άλλα 22-23 χρόνια ζωής μπροστά του.

Η οικονομική ανισότητα ήταν πράγματι ο μεγαλύτερος κοινωνικο-οικονομικός παράγοντας επιρροής του προσδόκιμου υγιούς ζωής και στις δύο υπό μελέτη χώρα.

«Και στις δύο χώρες, οι προσπάθειες για τον περιορισμό των ανισοτήτων υγείας πρέπει να στοχεύουν στους ανθρώπους των μη προνομιούχων κοινωνικο-οικονομικών ομάδων», καταλήγουν οι ερευνητές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Μακροζωία: 7 συμβουλές για να φτάσετε τα 100