Μαλλιά: Πως επιδρά επάνω τους το άγχος

γυναίκα με ξανθά μακριά μαλλιά που έχει ξηροδερμία
30-07-2021

Είναι γνωστό ότι το διαρκές άγχος μπορεί να προκαλέσει μία σειρά σωματικών συμπτωμάτων. Ένα από τα οποία είναι και η φθορά στα μαλλιά.

Εάν τα επίπεδα άγχους είναι τόσο υψηλά, ώστε να καταστρέφουν τα μαλλιά σας. Αναλογιστείτε τι προκαλούν συνολικά στον οργανισμό σας.

Αλλαγές μπορεί να προκαλέσει το άγχος στα μαλλιά σας

Χάνετε πολλές τρίχες: Η τελογενής τριχόρροια είναι ο ιατρικός όρος για την τριχόπτωση που προκαλείται από υπερβολικό άγχος. Οι αλλαγές στον επαγγελματικό τομέα, η γέννηση ενός παιδιού ή μια γρίπη, μπορούν να προκαλέσουν αυτό το είδος τριχόπτωσης.Πώς ξέρουμε πότε ο αριθμός αυτός είναι ανησυχητικός; Εάν αντιληφθείτε ότι χάνετε διπλάσιο αριθμό τριχών από το συνηθισμένο και αυτή η κατάσταση διαρκεί για πάνω από δύο εβδομάδες.

Τα μαλλιά αργούν υπερβολικά να μεγαλώσουν: Έρευνες έχουν δείξει ότι το άγχος οδηγεί σε ανθυγιεινές διατροφικές επιλογές. Εάν όμως η συναισθηματική υπερφαγία γίνει συνήθεια, μπορεί να επιβραδύνει την ανάπτυξη των μαλλιών σας. Ο λόγος είναι ότι η κακή διατροφή αναγκάζει το σώμα σας να μεταβεί σε μια κατάσταση που μετατοπίζει την ενέργεια από την ανάπτυξη των μαλλιών.

Η γραμμή των μαλλιών σας πηγαίνει όλο και πιο πίσω: Αν το πρόγραμμά σας είναι τόσο γεμάτο που μετά βίας προλαβαίνετε τα βουρτσίσετε τα δόντια σας, μάλλον το αγαπημένο σας χτένισμα είναι η αλογοουρά. Αν όμως πιάνετε συνέχεια τα μαλλιά σας σε σφιχτή αλογοουρά, οι μικροσκοπικές τρίχες που βρίσκονται κατά μήκος της γραμμής των μαλλιών θα πέσουν. Έτσι, και οι θύλακες των τριχών θα καταστραφούν με την πάροδο του χρόνου.

Κυριολεκτικά τραβάτε τα μαλλιά σας! Περίπου το 1% των ανθρώπων στις Η.Π.Α. πάσχουν από τριχοτιλλομανία. Μια διαταραχή που τους προκαλεί την ανάγκη να τραβάνε τα μαλλιά τους ως αποτέλεσμα του άγχους που βιώνουν. Πρόκειται για σπάνια κατάσταση, αλλά αν υποψιάζεστε ότι πάσχετε από αυτή τη διαταραχή πρέπει να δείτε δερματολόγο ή / και ψυχίατρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Μαλλιά: 6 τροφές που μειώνουν τον κίνδυνο για τριχόπτωση