Οι μαμάδες είναι πολύ πιο επιρρεπείς στις ιώσεις

23-01-2017

Όλοι θα έχουμε παρατηρήσει πως οι μητέρες μικρών παιδιών κολλάνε πιο συχνά ιώσεις. Μια νέα Βρετανική έρευνα επιβεβαιώνει αυτή την παρατήρηση και δίνει μια εξήγηση για το φαινόμενο.

Βρετανοί ερευνητές μελέτησαν 2000 γονείς και βρήκαν πως οι μαμάδες αρρωσταίνουν περίπου 324 φορές από τους ιούς που κολλάνε από τα παιδιά τους μέχρι εκείνα να ενηλικιωθούν.
Από την μελέτη όμως φάνηκε πως εκείνες περνάνε τα συμπτώματα πολύ πιο ελαφριά από τους άντρες. Επίσης, οι μαμάδες περνάνε 54 κρυώματα κατά τη διάρκεια που είναι μικρά τα παιδιά τους. Επίσης περνάνε 36 γαστρεντερίτιδες (δύο τον χρόνο) καθώς επίσης και ένα επεισόδιο γρίπης κάθε χειμώνα κατά μέσο όρο. Επίσης, προσβάλλονται και κατά μέσο όρο μια φορά τον χρόνο από ψείρες, που τα παιδιά τους κολλάνε στο σχολείο.

Όπως είπε το 68%, άρχισαν να αρρωσταίνουν περισσότερο από τότε που έκαναν παιδιά και ότι νοιώθουν ότι η υγεία τους και η φυσική τους κατάσταση είναι καλή μόνο 13 μέρες τον μήνα. Παρ’ όλα αυτά είναι πολύ απίθανο να μείνουν στο κρεβάτι. Όταν οι άντρες όμως αρρωσταίνουν περνάνε τις ιώσεις πολύ βαρύτερα από τις γυναίκες τους. Αυτό συμβαίνει πιθανώς επειδή οι γυναίκες είναι προγραμματισμένες από τη φύση τους να αντέχουν καλύτερα τις ιώσεις.

Και αν και οι μαμάδες γενικά περνάνε τις ιώσεις στο πόδι οι μπαμπάδες με τα αντίστοιχα συμπτώματα μένουν στο κρεβάτι.

Άλλωστε το 72% των γυναικών πιστεύουν ότι τα πάνε καλύτερα με τις ιώσεις από ό,τι οι άνδρες τους και οι επιστήμονες συμφωνούν και το εξηγούν ως την ικανότητα των γυναικών από τη φύση να είναι πιο δυνατές και να επιβιώνουν καλύτερα, ώστε να μπορέσουν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Γιατί οι ιώσεις «χτυπούν» περισσότερο τους άντρες