Μάσκα: Πως να προστατέψετε το δέρμα σας από δερματικούς ερεθισμούς.

17-03-2021

Η χρήση μάσκας αποτελεί πλέον συνήθεια της καθημερινότητάς μας, όμως η πολύωρη χρήση της κάνει το δέρμα μας να υποφέρει. Πόσες φορές ήρθατε αντιμέτωποι με κοκκινίλες, σπυράκια ή ερεθισμούς από τη μάσκα στο τέλος μιας κουραστικής μέρας;

Σύμφωνα με δερματολόγους τα συμπτώματα αυτά προκαλούνται επειδή το δέρμα δεν αναπνέει σωστά στα σημεία που εφαρμόζεται η μάσκα. Έτσι εξαιτίας των σταγονιδίων που βγαίνουν από το στόμα με την ομιλία ή την αναπνοή είναι εύκολο να δημιουργηθεί δερματίτιδα. Αυτό συμβαίνει γιατί η υγρασία στο σημείο παραμένει για πολλή ώρα.

Υπάρχουν λοιπόν κάποια tips που πρέπει να εφαρμόζετε καθημερινά για να προστατεύσετε το δέρμα σας:

Πριν εφαρμόσετε τη μάσκα:

  • Κρατήστε το δέρμα σας καθαρό επιλέγοντας να πλυθείτε με ένα καθαριστικό με ουδέτερο pH. Έτσι απομακρύνετε λιπαρότητα, ρύπους και μικρόβια κάνοντας απαλό μασάζ για καλύτερο αποτέλεσμα.
    Αφού πλύνετε σχολαστικά το πρόσωπό σας, χρησιμοποιήστε μια ενυδατική κρέμα ανάλογη του τύπου δέρματός σας, κατά προτίμηση αντιαλλεργική. (Συμβουλευτείτε και τον φαρμακοποιό σας ή τον δερματολόγο σας)
  • Αποφύγετε πλήρως το makeup καθώς φράζει τους πόρους του προσώπου και το δέρμα ασφυκτιά.
  •  Χρησιμοποιήστε ένα lip balm χωρίς χρώμα και άρωμα για να κρατήσετε τα χείλια σας ενυδατωμένα.
  • Bεβαιωθείτε πως η μάσκα σας είναι καθαρή.

*Η καλύτερη επιλογή θα ήταν μια μεταξωτή μάσκα. Το μετάξι θεωρείται πιο φιλικό από οποιοδήποτε άλλο υλικό.

Αφού αφαιρέσετε τη μάσκα:

  •  Πλύνετε το πρόσωπό σας κάνοντας ένα βαθύ καθαρισμό και εφαρμόστε ενυδατική κρέμα.

*Αν εμφανίζετε σπυράκια ή ξεφλούδισμα γύρω από το στόμα ψάξτε για προϊόντα που περιέχουν αντιφλεγμονώδη συστατικά. Κουρκουμάς, νιασιναμίδη ή αζελαϊκό οξύ είναι κάποια από αυτά και μπορείτε να τα βρείτε σε φαρμακευτικά προϊόντα.