Με διακοπή σύμβασης απειλεί ο ΕΟΠΠΥ τις κλινικές

26-12-2016

Με άμεση διακοπή της σύμβασης απαντά στις ιδιωτικές κλινικές ο ΕΟΠΥΥ σε περίπτωση που προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας. Όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη, η διοίκηση του Οργανισμού, «όσες κλινικές επιλέξουν να προχωρήσουν σε δήλωση επίσχεσης εργασίας προς τον ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να γνωρίζουν ότι προβαίνουν σε μονομερή παράλειψη παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του».

 Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση, «ο ΕΟΠΥΥ εκφράζει την λύπη του για την απόφαση της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών (Π.Ε.Ι.Κ.) με την οποία απειλεί τον Οργανισμό με επίσχεση εργασιών τις επόμενες ημέρες».

 Είναι προφανές ότι και οι ίδιοι γνωρίζουν ότι τα 7 αιτήματα τους δεν μπορούν να γίνουν δεκτά και είναι ως εκ τούτου προσχηματικά, αναφέρει ο Οργανισμός.

Σύμφωνα με την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, «η απόφαση τους αυτή πλήττει πρωτίστως και κυρίως τους ασφαλισμένους, οι οποίοι θα υποστούν επιβάρυνση και ταλαιπωρία για ακόμη μία φορά».

 Και προειδοποιεί: Όσες κλινικές επιλέξουν να προχωρήσουν σε δήλωση επίσχεσης εργασίας προς τον Οργανισμό θα πρέπει να γνωρίζουν ότι προβαίνουν σε μονομερή παράλειψη παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

«Η άρνηση παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ με βάση τους όρους της σύμβασης, συνιστά παραβίαση ουσιωδών όρων της σύμβασης και θα επιφέρει την άμεση  διακοπή της σύμβασης τους με τον ΕΟΠΥΥ», καταλήγει.