Με λουκέτο απειλείται το Νοσοκομείο της Νίκαιας

26-12-2016

Η ειδυλλιακή εικόνα για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας που περιέγραψε ο υπουργός μετά τη συνάντηση του με την Τρόικα δεν έχει ασφαλώς καμιά αντιστοιχία με την πραγματικότητα καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτης Βαρνάβας ο οποίος φέρνει στη δημοσιότητα έγγραφο του οικονομικού Τμήματος του Νοσοκομείου της Νίκαιας σύμφωνα με το οποίο οι πιστώσεις του προυπολογισμού του νοσοκομείου φτάνουν μέχρι τις 25  Σεπτεμβρίου. Μετά από τη συγκεκριμένη ημερομηνία δε θα είναι δυνατή η έκδοση απόφασης δέσμευσης της πίστωσης και συνεπώς ανέφικτη η απαραίτητη προμήθεια των υλικών για τη λειτουργία του νοσοκομείου

Για τραγικές ελλείψεις φαρμάκων στο νοσοκομείο εξάλλου κάνουν λόγο και  οι  γιατροί της ΕΙΝΑΠ. Συγκεκριμένα αναφέρουν ελλείψεις σε αντιβιοτικά, αντιπηκτικά και σε φάρμακα για τους ασθενείς με Aids.

Στην προσπάθεια μάλιστα να βρεθούν χρήματα για κρίσιμα φάρμακα, καταγγέλλουν οι γιατροί, ακυρώθηκε η αγορά άκρως απαραίτητων ιατρικών μηχανημάτων, για την οποία έχει ολοκληρωθεί η νόμιμη και χρονοβόρα διαδικασία.

Το φαρμακείο βρίσκεται σε οριακή κατάσταση, τη Δευτέρα μάλιστα ασθενείς με βιβλιάρια Πρόνοιας που δεν μπορούσαν να εξυπηρετηθούν λόγω των ελλείψεων ξέσπασαν άδικα στους υπαλλήλους του φαρμακείου. Οι γιατροί  θεωρούν υπεύθυνη για την κατάσταση αυτή την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και ζητούν την άμεση χρηματοδότηση του Νοσοκομείου αλλά και την κάλυψη των ασθενών που παρακολουθούνται, είτε ως νοσηλευόμενοι, είτε ως εξωτερικοί ασθενείς με τα αναγκαία για την περίθαλψή τους και την υγεία τους φάρμακα.