Μέχρι και 6 μήνες χρειάζονται για να χάσουμε τα κιλά των γιορτών

03-01-2017

Τώρα τις γιορτές όλοι φάγαμε από λίγο ως αρκετά παραπάνω. Τα γλυκά πάνω στο τραπέζι μας φώναζαν και είναι δύσκολο κανείς να αντισταθεί στα μελομακάρονα και τις δίπλες. Είναι λοιπόν λογικό όλοι να επιστρέψαμε από τις γιορτές  των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς με μερικά κιλά παραπάνω.

Θα πρέπει όμως να δείξουμε υπομονή καθώς σύμφωνα με να Βρετανική έρευνα, μπορεί να μας πάρει ως και έξι μήνες για να επανέλθουμε στο φυσιολογικό μας βάρος και να χάσουμε τα περιττά κιλά.
Όπως φάνηκε από την έρευνα, το σωματικό βάρος φτάνει στο μέγιστο όριο στις 3 Ιανουαρίου ωστόσο μπορεί να «τραβήξει» μέχρι το καλοκαίρι για να χάσει κανείς τα κιλά που πήρε από τα γιορτινά εδέσματα.

Κι όλα αυτά ενώ Αμερικανοί επιστήμονες έκαναν μια άλλη μεγάλη διαπίστωση.
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Cornell στις Ηνωμένες Πολιτείες μελέτησαν τον τρόπο που παίρνουν βάρος περίπου 3.000 άτομα σε όλο τον κόσμο κατά την εορταστική περίοδο και πώς, στη συνέχεια, προσπάθησαν να το χάσουν.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύτηκαν στην ιατρική επιθεώρηση New England Journal of Medicine, έδειξαν πως η επαναφορά στο φυσιολογικό βάρος γίνεται μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Μύθος τα επιπλέον κιλά των Χριστουγέννων!
Κιλά γιορτών: Μήπως να μην φάω για μερικές ημέρες;