Μεγάλη πίεση στην εφημερία του Λαϊκού Νοσοκομείου – “Όλοι οι ασθενείς νοσηλεύονται σε ασφαλείς συνθήκες” λέει η διοίκηση

Λαϊκό
24-03-2021

Διευκρινίσεις για την πολύ πιεστική εφημερία που πέρασε κατά το τελευταίο 24ωρο, η οποία απείλησε αλλά δεν διέκοψε τη λειτουργία του νοσοκομείου, εξέδωσε η διοίκηση του Λαϊκού Νοσοκομείου.

Το νοσοκομείο ξεκίνησε την εφημερία του με 19 κλίνες και έγιναν 35 εισαγωγές ασθενών με πιθανή ή επιβεβαιωμένη λοίμωξη Covid. Κατά τη διάρκεια της εφημερίας έγιναν και 8 εξιτήρια. “Όλοι οι ασθενείς νοσηλεύονται στη Μονάδα Covid σε ασφαλείς συνθήκες, υπό την φροντίδα του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού”, τονίζει η διοίκηση του Νοσοκομείου.

“Διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Η διοίκηση του νοσοκομείου απαντώντας σε δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι “έκλεισε η εφημερία και αναζητήθηκε προστασία από υποστηρικτικά νοσοκομεία” τονίζει ότι “ουδέποτε συνέβη αυτό” και κάνει λόγο για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”.

Συγκεκριμένα αναφέρεται: “Η διασπορά ψευδών ειδήσεων, που αποδομούν και υποβαθμίζουν το τεράστιο έργο και την αυτοθυσία του προσωπικού του Νοσοκομείου μας, δημιουργεί αναστάτωση και φόβο τόσο στους συμπολίτες μας, όσο και στα υγειονομικά στελέχη. Και κάτι τέτοιο, είναι ανεπίτρεπτο στην πρωτοφανή μάχη που δίνουμε με την πανδημία”, σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Δείτε όλη την ανακοίνωση του νοσοκομείου Λαϊκό:

“Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρουν αναληθώς ότι το Νοσοκομείο μας σταμάτησε να δέχεται περιστατικά Covid κατά τη διάρκεια της χθεσινής εφημερίας, έχουμε να τονίσουμε τα εξής: Η εφημερία 23-24/03/2021 του ΓΝΑ «ΛΑΪΚΟ», για τη διαχείριση ασθενών Covid, ξεκίνησε με 19 κενές κλίνες σε σύνολο 86 απλών κλινών Covid που διαθέτει το Νοσοκομείο μας, ενώ κατά τη διάρκεια της εφημερίας έγιναν 8 εξιτήρια. Έγιναν 35 εισαγωγές ασθενών, είτε με επιβεβαιωμένη λοίμωξη Covid, είτε ασθενών για τους οποίους αναμένεται το αποτέλεσμα του μοριακού ελέγχου – και νοσηλεύονται ως «ύποπτα» περιστατικά. ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΚΑΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΔΙΑΚΟΠΗΚΕ Η ΕΦΗΜΕΡΙΑ και υπήρχε διαρκής παρακολούθηση αυτής. ΑΝΑΛΗΘΩΣ ΑΝΑΦΕΡETAI ΟΤΙ ΣΤΙΣ 21:00 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΕΦΗΜΕΡΙΑ Ή ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ. Άλλωστε, στις 21:00 το βράδυ είχαμε ακόμη 12 κενές κλίνες. Όλοι οι ασθενείς νοσηλεύονται στη Μονάδα Covid σε ασφαλείς συνθήκες, υπό την φροντίδα του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού. Η διασπορά ψευδών ειδήσεων, που αποδομούν και υποβαθμίζουν το τεράστιο έργο και την αυτοθυσία του προσωπικού του Νοσοκομείου μας, δημιουργεί αναστάτωση και φόβο τόσο στους συμπολίτες μας, όσο και στα υγειονομικά στελέχη. Και κάτι τέτοιο, είναι ανεπίτρεπτο στην πρωτοφανή μάχη που δίνουμε με την πανδημία”.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΓΝΑ “ΛΑΙΚΟ”