Μεγαλύτερος κίνδυνος πρόωρου θανάτου για τα μωρά που γεννιούνται Σαββατοκύριακο

26-12-2016
Μωρά γεννιούνται καθημερινά σε ολόκληρο τον κόσμο. Τώρα όμως έρευνα Βρετανών επιστημόνων έδειξε πως τα μωρά που γεννιούνται το σαββατοκύριακο έχουν περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από αυτά που γεννιούνται τις καθημερινές.
 
Ερευνητές από το Imperial College του Λονδίνου χρησιμοποίησαν στοιχεία που πήραν από το Hospital Episode Statistics για να μελετήσουν τις γεννήσεις από τον Απρίλιο του 2010 έως και τον Μάρτιο του 2012.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως τα μωρά που γεννιούνται κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να πεθάνουν επτά ημέρες μετά τη γέννηση τους σε σχέση με τα μωρά που γεννιούνται μεσοβδόμαδα και συγκεκριμένα την Τρίτη.
Μάλιστα, οι γιατροί έχουν ονομάσει αυτό το φαινόμενο «Το Φαινόμενο του Σαββατοκύριακου».
 
Οι επικεφαλής της έρευνας Δρ. Jonathan Snowden και Δρ. Aaron Caughey λένε πως χρειάζονται περισσότερες έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί γιατί ακριβώς συμβαίνει αυτό. Υποπτεύονται πάντως πως έχει να κάνει με τις μικρότερες βάρδιες γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου.
Οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή στις αρχές αλλά και τις διοικήσεις των νοσοκομείων να προσέξουν περισσότερο αυτό το φαινόμενο ώστε να αποφεύγονται έτσι άδικοι θάνατοι νεογέννητων μωρών.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: