Μειώσεις από 5%-10% σε όλα τα φαρμακευτικά σκευάσματα προβλέπει το νέο δελτίο τιμών

26-12-2016

Μειώσεις 5% έως10% σε 7.300 φαρμακευτικά σκευάσματα προβλέπει το νέο δελτίο τιμών.Η επίπτωση στην ετήσια φαρμακευτική δαπάνη του ΕΟΠΥΥ θα είναι εξοικονόμηση 150 εκ. ευρώ, στην ιδιωτική συμμετοχή των ασθενών 50 εκ. ευρώ και 35 εκ. ευρώ όφελος για τα νοσοκομεία. Το συνολικό όφελος για το κράτος και τους ασθενείς θα είναι 250 εκ. ευρώ.

Για το νέο δελτίο τιμών ο κ. Σαλμάς προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Κατανοώντας τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που διέρχεται η ελληνική κοινωνία, προσπαθούμε να μειώσουμε το κόστος της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των Ελλήνων ασφαλισμένων.

Προχωρούμε σήμερα σε μειώσεις των τιμών των φαρμάκων και θα δώσουμε φθηνότερο φάρμακο στους πολίτες κατά 5%, πράγμα το οποίο είναι πολύ σημαντικό για τις υπάρχουσες συνθήκες.

Δεν απορρέει από μνημονιακή υποχρέωση αυτή η πρωτοβουλία μας, αλλά από βούληση της πολιτικής ηγεσίας για να δώσουμε φθηνότερο φάρμακο στους πολίτες»

Το νέο δελτίο τιμών τίθεται σε ισχύ από σήμερα για τις φαρμακαποθήκες και από τις 25 Φεβρουαρίου για τα φαρμακεία, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μάριος Σαλμάς.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε το Δελτίο Τιμών κατά ποσοστιαία μονάδα αλλά και αλφαβητικά.