Παγκόσμιες διακρίσεις έφερε και φέτος η ομάδα iGEM με την ενεργή υποστήριξη της ELPEN, γεμίζοντας με υπερηφάνεια τη χώρα μας.
Η ομάδα iGEM “Patras Medicine” του Πανεπιστημίου Πατρών συμμετείχε στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Συνθετικής Βιολογίας, iGEM Competition 2024 με το project της “Lethe”, που αφορά σε μία θεραπευτική προσέγγιση για τη θεραπεία της νόσου Alzheimer.
Ξεχωρίζοντας με την παρουσία της, η ομάδα κατέλαβε μία θέση στη 10άδα των καλύτερων ομάδων παγκοσμίως σε προπτυχιακό επίπεδο, επίτευγμα που το πετυχαίνει για πρώτη φορά ελληνική ομάδα στην ιστορία του διαγωνισμού. Επιπλέον, διακρίθηκε με το Inclusivity Award για τις δράσεις που πραγματοποίησε σε κοινωνικό επίπεδο, ενώ συγκαταλέχθηκε και στα πέντε καλύτερα θεραπευτικά projects μεταπτυχιακού και προπτυχιακού επιπέδου ανάμεσα στα 45 που υπήρχαν.
Η ELPEN στήριξε για 7η συνεχόμενη χρονιά τον θεσμό iGEM, ενισχύοντας την ομάδα της Πάτρας και επιβεβαιώνοντας τη διαχρονική στήριξή της στην επιστημονική κοινότητα και τους νέους ερευνητές ενώ πρόθεσή της είναι να συνεχίσει να συμβάλλει στην ενίσχυση πρωτοβουλιών από νέους επιστήμονες που προάγουν το ερευνητικό τους έργο και αναδεικνύουν το όραμα, το ταλέντο και τις ικανότητές τους.