Μια καρδιά, δώρο ζωής από την Κύπρο

26-12-2016

Αίσιο τέλος είχε η μακρά αναμονή 36 μηνών για 17χρονο ασθενή του Προγράμματος Μεταμοσχεύσεων Καρδιάς του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου.  Ο ασθενής που έφερε σύστημα υποστήριξης της καρδιάς για όλη αυτήν την περίοδο δέχθηκε μόσχευμα καρδιάς την Τετάρτη, 5 Ιουνίου 2013 από νεαρό δότη που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.  Η πορεία της υγείας του ασθενή που δέχθηκε το μόσχευμα κρίνεται απολύτως ικανοποιητική.

Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε από την Ομάδα Μεταμοσχεύσεων του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου με επικεφαλής τον Υπεύθυνο της Μονάδας Μεταμοσχεύσεων κ. Πέτρο Σφυράκη.  

Συνολικά, από το 1998 έως σήμερα, δέκα ασθενείς του Προγράμματος Μεταμοσχεύσεων του ΩΚΚ έχουν δεχθεί μοσχεύματα καρδιάς που έχουν προσφερθεί από την Κύπρο ενώ οκτώ Κύπριοι ασθενείς έχουν κάνει μεταμόσχευση καρδιάς στο Ωνάσειο.  Δύο Κύπριοι ασθενείς είναι υποψήφιοι στη λίστα για μεταμόσχευση καρδιάς.

Αυτή τη στιγμή, 28 συνάνθρωποί μας βρίσκονται στην αναμονή για μόσχευμα καρδιάς από τους οποίους 13 με συστήματα υποστήριξης της καρδιάς.