Μια κυρία φεύγει, μια κυρία έρχεται…στο υπουργείο Υγείας

26-12-2016

Παραιτήθηκε από υφυπουργός Υγείας η δημοσιογράφος και βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη. Στη θέση της κας Βούλτεψη αναλαμβάνει καθήκοντα η βουλευτής Μαγνησίας κα Ζέτα Μακρή. Η αλήθεια είναι ότι με τη δημόσια Υγεία να βυθίζεται και το έλλειμμα του ΕΟΠΥΥ να διογκώνεται η δουλειά στο υπουργείο Υγείας απαιτεί μεγάλο θάρρος και φαντασία. Αν τα διαθέτουν ο νέος υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης και ο έτερος υφυπουργός Αντώνης Μπέζας μένει να το αποδείξουν. ‘Ετσι και αλλιώς οι πολιτικοί πρέπει να κρίνονται στα δύσκολα. Πάντως χωρίς να έχουν γίνει  επισήμως γνωστοί οι λόγοι που η κα Βούλτεψη δεν αποδέχτηκε τελικά την πρόταση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά λέγεται ότι στην  κα Βούλτεψη δεν άρεσε η ιδέα να έχει προϊστάμενο τον κο Γεωργιάδη.

Το θέμα δημοσιοποιήθηκε από τον διευθυντή του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού Γιώργου Μουρούτη ο οποίος σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό ανέφερε ότι για προσωπικούς λόγους παραιτείται η κα Βούλτεψη και στη θέση της τοποθετείται η κα Μακρή.

Η κα Ζέτα  Μακρή με νομικές σπουδές και δικηγόρος στο επάγγελμα, είναι από 2011 αναπληρώτρια πολιτικού σχεδιασμού της ΝΔ. Στις εκλογές του 2012 είχε αποτύχει να επανεκλεγεί αλλά εισήλθε τελικά στα κοινοβουλευτικά έδρανα τον Απρίλιο του 2013 αντικαθιστώντας τον εκλιπόντα Αθανάσιο Νάκο.