Μια νέα θεραπεία για τους ασθενείς με Άσθμα και Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (Χ.Α.Π)

26-12-2016

Το άσθμα είναι μια συχνή, χρόνια και ετερογενής αναπνευστική νόσος, που επηρεάζει τους ανθρώπους ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου ή φυλής. Χαρακτηρίζεται ως μια ήπια αναπνευστική νόσος με περιοδικά συμπτώματα – συριγμό, δύσπνοια, σφίξιμο στο στήθος και/ή βήχα – αλλά μπορεί να εξελιχθεί ως μια πολύ σοβαρή νόσος με σταθερά σοβαρά συμπτώματα και απειλητικές για τη ζωή παροξύνσεις,  που μπορεί να περιορίζουν ή να υποβαθμίζουν σημαντικά την καθημερινή ζωή του ασθενούς αλλά και των οικογενειών τους. Η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια δε, χαρακτηρίζεται από επίμονο προοδευτικό περιορισμό της ροής αέρα και σχετίζεται με αυξημένη χρόνια φλεγμονώδη αντίδραση των αεραγωγών και των πνευμόνων σε επιβλαβή σωματίδια ή αέριαπράγμα που αποτελεί και τον κοινό παρονομαστή με το άσθμα.

Η καινοτόμος, σύμφωνα με την εταιρεία, θεραπεία της GSK για το Άσθμα και την Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (Χ.Α.Π) αποτελεί τον  πρώτο σταθερό συνδυασμό εισπνεόμενου κορτικοστεροειδούς, φουροϊκής φλουτικαζόνης, και του β2-αγωνιστή μακράς δράσης  βιλαντερόλη που προσφέρει συνεχή 24ωρη αποτελεσματικότητα στον ασθενή με μία δόση (εισπνοή) την ημέρα, μέσα από μια εξελιγμένη και πολύ εύχρηστη συσκευή. 

“Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που οι ασθενείς με Άσθμα και Χ.Α.Π στην Ελλάδα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε ένα νέο θεραπευτικό σχήμα που μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα της καθημερινής τους ζωής. Η καινοτόμος αυτή θεραπεία αποτελεί την απαρχή μιας σειράς εξατομικευμένων θεραπειών νέας γενιάς της GSK που έρχεται να απαντήσει σε ανάγκες των ασθενών οι οποίες δεν καλύπτονταν μέχρι σήμερα. Η μακροχρόνια πορεία μας και η συστηματική έρευνα στη θεραπευτική κατηγορία των νοσημάτων του αναπνευστικού συστήματος, μας επιτρέπει να συνεχίζουμε να πρωτοπορούμε τοποθετώντας πάντα τον ασθενή στο επίκεντρο των ερευνητικών αλλά και εμπορικών μας δραστηριοτήτων”, δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της GSK Ελλάδας και Διευθυντής Χωρών Αδριατικής Roberto Greco.

Ενώ η κα. Τζούλια Βασιλειάδου, Ιατρική Διευθύντρια της GSK Ελλάδας. δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «…Τα καινοτόμα μόρια 24ωρης δράσης της νέας θεραπείας,  προσφέρουν την αποτελεσματικότητα που ο ασθενής χρειάζεται στη διάρκεια του 24ώρου, με μια μόλις εισπνοή την ημέρα, σε μια εξελιγμένη και ιδιαιτέρως εύχρηστη συσκευή. Επιπλέον, η συγκεκριμένη θεραπεία προσθέτει στη φαρέτρα των επαγγελματιών υγείας ένα θεραπευτικό σχήμα το οποίο μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τη συμμόρφωση των ασθενών στη θεραπεία».