Μια πεζοπορία με σημασία από τη Roche Hellas

26-12-2016

–  Η Roche Hellas «ανανέωσε» για 11η φορά τη συμμετοχή της στη διεθνή πρωτοβουλία «Παγκόσμια Πεζοπορία για τα Παιδιά» (Children’s Walk). Περισσότεροι από 90 εργαζόμενοι συναντήθηκαν με παιδιά που μεγαλώνουν στα Παιδικά Χωριά SOS, και συγκεκριμένα στο Παιδικό Χωριό SOS στη Βάρη, και περιηγήθηκαν στους χώρους περιβαλλοντικής και κοινωνικής εκπαίδευσης του «Κέντρου της Γης» στο Ίλιον. Ο παγκόσμιος θεσμός Children’s Walk αποτελεί μια πρωτοβουλία των ίδιων των εργαζομένων ενώ έχει ένα διττό χαρακτήρα καθώς, παράλληλα με το ψυχαγωγικό – παιδαγωγικό σκέλος του, οι εργαζόμενοι της Roche Hellas συγκεντρώνουν ένα χρηματικό ποσό, το οποίο διπλασιάζεται από την Εταιρεία και διατίθεται εξίσου για τους σκοπούς του φορέα που ενισχύεται κάθε χρονιά σε τοπικό επίπεδο και στην παγκόσμια προσπάθεια του Ομίλου που αφορά στη στήριξη των παιδιών του Μαλάουι.

 Ο κ. Πέτρος Παπαδάκης, Διευθυντής του Παιδικού Χωριού SOS στη Βάρη ευχαρίστησε τους εργαζόμενους της Roche Hellas για τη δωρεά, αλλά και την εμπειρία που προσέφεραν στα παιδιά, σημειώνοντας: «Η υποστήριξη των ανθρώπων της Roche Hellas είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς συμβάλει στη συνέχιση και ενδυνάμωση του έργου που υλοποιούμε για τα παιδιά που ζουν και μεγαλώνουν στο Παιδικό Χωριό SOS στη Βάρη. Η δική τους άμεση  προσφορά στο συνάνθρωπο, αφενός είναι αξιέπαινη και αφετέρου αντικατοπτρίζει την ευαισθητοποίηση της Roche Hellas στο σύνολό της, ως Εταιρείας με ισχυρό προφίλ κοινωνικής προσφοράς». 

 Ο Διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων της Roche Hellas, κ. Κίμων Μαλαταράς ανέφερε: «Η προσφορά στην κοινωνία αποτελεί θεμελιώδη αρχή για τη Roche διεθνώς. Η πρωτοβουλία «Παγκόσμια Πεζοπορία για τα Παιδιά» πραγματοποιείται για έντεκα χρόνια από τους ανθρώπους της Roche Hellas, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή μας να αποτελούμε υπεύθυνο εταίρο της κοινωνίας μέσα από δράσεις με ουσία, αποτέλεσμα και διάρκεια. Συμμετέχοντας σε αυτή την πρωτοβουλία που δεν γνωρίζει σύνορα, ως εργαζόμενοι της Roche Hellas, χαιρόμαστε ακόμη περισσότερο, καθώς δίνουμε τη δυνατότητα να ωφεληθούν παιδιά σε διαφορετικά μήκη του πλανήτη».

 Οι καταπράσινοι χώροι του «Κέντρου της Γης» αποτέλεσαν τον ιδανικό χώρο περιήγησης και γνωριμίας με τη φύση για τα παιδιά, τα οποία είχαν την ευκαιρία μέσα από βιωματική μάθηση και διασκεδαστική εξερεύνηση να διευρύνουν τα όρια της φαντασίας τους και να αναπτύξουν την περιβαλλοντική και οικολογική τους συνείδηση. Παράλληλα, οι άνθρωποι της Roche Hellas προσέφεραν εθελοντική εργασία, συμβάλλοντας στην φροντίδα του φυσικού αυτού χώρου, με δράσεις όπως διαμόρφωση καλαμιών στήριξης, κλάδεμα αρμυρικιών και περιποίηση κήπων.

Σχετικά με την Παγκόσμια Πεζοπορία για τα Παιδιά της Roche

 

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, η οποία πραγματοποιείται από το 2003 με τη συμμετοχή όλων των θυγατρικών της Roche διεθνώς, έχει συμβολική και πρακτική αξία, υπενθυμίζοντας αφενός την ανάγκη για υποστήριξη και φροντίδα των παιδιών που στερούνται πόρους, αφετέρου γιατί εκτός της πεζοπορίας, οι εργαζόμενοι συγκεντρώνουν χρηματικά ποσά που αξιοποιούνται για την υποστήριξη συναφών δράσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσω της πρωτοβουλίας αυτής, έχουν συγκεντρωθεί μέχρι σήμερα 11,1 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα, τα οποία έχουν διατεθεί για την ενίσχυση κέντρων υποστήριξης ημερήσιας φροντίδας για ορφανά παιδιά και εκπαιδευτικών προγραμμάτων που πραγματοποιούνται στο Μαλάουι αλλά και για την υποστήριξη φιλανθρωπικών δράσεων για τα παιδιά σε άλλες χώρες του κόσμου. Το διεθνές πρόγραμμα υποστήριξης του Μαλάουι αποτελεί μια μακροχρόνια δέσμευση της Roche και αποσκοπεί στο να δημιουργήσει καλύτερες προοπτικές  για τα παιδιά που ζουν μέσα σε συνθήκες φτώχιας, στερούμενα τροφής, στέγης και εκπαίδευσης. Σε συνεργασία με την UNICEF Ελβετίας και τον φορέα ECPP (European Coalition of Positive People), η Roche έχει στηρίξει μέχρι σήμερα 17.000 ορφανά παιδιά στο Μαλάουι, συμβάλλοντας στη δημιουργία καλύτερων συνθηκών διαβίωσης που θα τους εξασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον.