Μίνα Γκάγκα για τις εφημερίες των γιατρών: Ξεκινούν άμεσα οι πληρωμές

21-06-2022

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) έχει προκηρύξει πανελλαδικές κινητοποιήσεις την Τετάρτη (22/6), ενώ η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, υποσχέθηκε την άμεση πληρωμή των εφημεριών του Απριλίου στους νοσοκομειακούς γιατρούς.

Αναφορικά με την πληρωμή των εφημεριών, η ίδια διευκρίνισε την Τρίτη τα εξής:

 “Μετά τη ψήφιση του νόμου, αποστέλλονται τα χρήματα στα νοσοκομεία και άμεσα θα ξεκινήσουν οι πληρωμές των τακτικών εφημεριών”.

Σημειώνεται πως η Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) προχωρά σε κινητοποιήσεις εκφράζοντας τη διαμαρτυρία του κλάδου για τη μη καταβολή των εφημεριών.

Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχει η ΕΙΝΑΠ και η ΠΟΕΔΗΝ.

«Την ώρα που αρνούνται να αυξήσουν τους πενιχρούς μισθούς μας, μας οφείλουν και τα ψίχουλα των δεδουλευμένων, αργιών, νυχτερινών και εφημεριών τεσσάρων μηνών», δηλώνουν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). «Η υπομονή μας εξαντλήθηκε», προσθέτουν.

Χθες, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) ήταν η τελευταία ημέρα που μπορούσαν να αναρτηθούν στην ΕΑΠ τα οφειλόμενα τεσσάρων μηνών (Μάρτιος, Απρίλιος, Μάιος, Ιούνιος) των νυκτερινών, αργιών, εφημεριών του Υγειονομικού προσωπικού προκειμένου να πληρωθούν τέλος του μήνα Ιουνίου, «έστω με τέσσερις μήνες καθυστέρηση και το Υπουργείο Υγείας δεν είναι σε θέση να εγκρίνει τις πιστώσεις του τριμήνου (Απρίλιος, Μάιος, Ιούνιος)».

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, προφασίζονται δικαιολογίες προκειμένου να καθυστερήσουν και άλλο τα δεδουλευμένα, ενώ στο προσωπικό των Προνοιακών Μονάδων οι πρόσθετες αμοιβές οφείλονται από την αρχή του χρόνου, δηλαδή τα δεδουλευμένα, νυκτερινών και αργιών έξι μηνών.

«Καλούμε το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Εργασίας να παρέμβουν ΑΜΕΣΑ και να καταστεί εφικτή η εξόφληση των δεδουλευμένων, πρόσθετων αμοιβών του προσωπικού τέλος Ιουνίου», τονίζουν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία.