Μηνύσεις εναντίον Ξανθού και Πολάκη από δύο πολίτες της Κοζάνης για παράβαση καθήκοντος

26-12-2016

Για παράβαση καθήκοντος κατηγορούνται ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης. Ήδη οι σχετικές δικογραφίες διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τις εισαγγελικές αρχές. Συγκεκριμένα, δύο κάτοικοι της Κοζάνης έχουν καταθέσει μηνυτήρια αναφορά τόσο κατά του κ. Ξανθού όσο και κατά του κ. Πολάκη για τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν στην λειτουργία των κρατικών νοσοκομείων της πόλης τους. 

Τα προβλήματα ανάγονται στο γεγονός της μεγάλης έλλειψης προσωπικού σε σημείο να μην μπορούν να καλυφθούν τα επείγοντα περιστατικά με συνέπεια να δημιουργείται άμεσος κίνδυνο στην υγεία των κατοίκων της Κοζάνης. Οι δυο πολίτες ζητούν να κινηθεί η διαδικασία περί ευθύνης υπουργών (παράβαση καθήκοντος) κατά της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας. 

Παράλληλα διαβιβάστηκε και δεύτερη δικογραφία που αφορά σε μηνυτήρια αναφορά την οποία έχει καταθέσει ο τέως αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς σε βάρος του κ. Πολάκη για συκοφαντική δυσφήμηση, λόγω των δηλώσεων του. Ο κ Πολάκης στις επίμαχες δηλώσεις του είχε πει, μεταξύ των  άλλων, ότι σε συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας επί κυβέρνησης ΝΔ ορίστηκε υψηλή αμοιβή για ορθοπεδική εξέταση με μηχάνημα που στην Ελλάδα διαθέτει μόνο ο κ. Σαλμάς. 

Ο τέως αναπληρωτής υπουργός Υγείας υποστηρίζει ότι τα όσα ανέφερε ο κ. Πολάκης είναι ανυπόστατα, συκοφαντικά, ψευδή, κ.λπ. Η σχετική δικογραφία διαβιβάστηκε στη Βουλή προκειμένου να κριθεί εάν θα αρθεί ή όχι η ασυλίας του κ. Πολάκη.