Μήπως είστε αλλεργικοί στο sex;

26-12-2016
Μέχρι σήμερα ξέραμε για αλλεργία στη γύρη, στη σκόνη, στα ζώα κτλ. Τώρα, οι επιστήμονες μιλάνε και για αλλεργία στο σεξ. Φαντάζει πραγματικά απίστευτο αλλά υπάρχουν αλλεργίες που προκαλούνται από το σεξ. 
 
Ερευνητές από το Μητροπολιτικό Πανεπιστήμιο του Mancherster στη Βρετανία με επικεφαλής τον Δρ. Michael Carol δείχνει πως υπάρχουν αλλεργίες που προκαλούνται με το σεξ. Ποιες είναι αυτές; 
 
– Αλλεργία στο σπέρμα
Το 12% των γυναικών παρουσιάζει αλλεργία στο σπέρμα, γεγονός το οποίο τους προκαλεί ερεθισμό, φαγούρα, πόνο στην ούρηση και έκζεμα. Στις πιο σοβαρές περιπτώσεις η έκθεση στο σπέρμα θα μπορούσε να απειλήσει τη ζωή προκαλώντας αναφυλακτικό σοκ.
Τα περισσότερα κρούσματα αλλεργίας στο σπέρμα εκδηλώνονται σε γυναίκες ηλικίας 20-30 ετών, οι οποίες εμφανίζουν τα συμπτώματα αμέσως ή έως μία ώρα μετά το σεξ. 
 
– Αλλεργία στα προφυλακτικά
Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που αναφέρονται αλλεργικές αντιδράσεις σε άνδρες και γυναίκες, οφειλόμενες στη χρήση προφυλακτικών από φυσικό λάστιχο ( latex). Έχουν αναφερθεί και περιπτώσεις ανδρών που ναι μεν δεν είναι αλλεργικοί στο latex, αλλά εμφανίζουν αντίδραση σε πρόσθετα των προφυλακτικών π.χ. επιβραδυντικές ουσίες 
 
– Αλλεργία στον σύντροφο
Τα άτομα που επιρρεπές στις τροφικές αλλεργίες μπορεί να εμφανίσει συμπτώματα σοκ, αν το έτερον του ήμισυ το φιλήσει κι έχει προηγουμένως φάει κάτι το οποίο μπορεί να του προκαλέσει αλλεργία.
Επίσης, αν μια γυναίκα παίρνει φάρμακα κι ο σύντροφός της είναι αλλεργικός σε κάποια από αυτά μπορεί να εμφανίσει αλλεργική αντίδραση όταν έρθει σε επαφή με τα κολπικά της υγρά.
 
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ;