Μήπως η κουζίνα μου με παχαίνει;

26-12-2016
Εσείς τι έχετε επάνω συνήθως στον πάγκο της κουζίνας; Φρούτα ή μήπως κάποιο κέικ; Μήπως έχετε άσπρα πιάτα. Και μήπως η κουζίνα σας είναι στο δρόμο προς τα άλλα δωμάτια; Εάν ναι τότε είναι πολύ πιθανό η κουζίνα σας να σας παχαίνει, όπως έδειξε νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων.
 
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Cornell στη Νέα Υόρκη των Ηνωμένων Πολιτειών έκαναν σχετικές έρευνες για να διαπιστώσουν πως το κάθε τι που έχει σχέση με την κουζίνα μας μπορεί να συμβάλει στην αύξηση του βάρους μας.
 
Όπως διαπίστωσαν λοιπόν οι ειδικοί είναι πολλά αυτά που μπορούν να κάνουν την κουζίνα μας να μας παχαίνει. Από την θέση της κουζίνας στο σπίτι μέχρι και το τι χρώμα πιάτα έχουμε.
 
Σύμφωνα με την έρευνα, οι γυναίκες που είχαν στους πάγκους της κουζίνας τους κουτί με δημητριακά ή κουτάκια με αναψυκτικό ζύγιζαν και παραπάνω απ’ όσο ζύγιζαν οι γυναίκες που είχαν στον πάγκο της κουζίνας τους ένα μπόλ με φρούτα.
 
Με βάση την έρευνα λοιπόν οι ειδικοί έδωσαν κάποιες συμβουλές ώστε η κουζίνα μας να μην μας προσθέτει κιλά
 
– Μην αφήνετε πράγματα έξω
‘Όσο βλέπετε τα μπισκότα δίπλα από την καφετιέρα είναι σίγουρο πως θα τρώτε και από ένα κάθε φορά που περνάτε από δίπλα.
 
– Όχι άσπρα πιάτα
Τρώτε σε πιάτα διαφορετικού χρώματος. Οι ερευνητές βρήκαν πως εάν τρώμε σε πιάτα διαφορετικού χρώματος από το φαγητό θα βάλουμε λιγότερο φαγητό.
 
– Βάλτε μουσική όσο τρώτε
Οι ειδικοί διαπίστωσαν πως η μουσική, ιδίως η τζαζ, κάνει τους ανθρώπους να ηρεμούν. Κι όταν αυτό συμβαίνει χρειάζονται λιγότερο για να χορτάσουν.
 
– Βγάλτε το επιπλέον φαγητό από το τραπέζι
Αφήστε μόνο το πιάτο σας κι ένα ποτήρι νερό. Εάν έχετε οτιδήποτε άλλο επάνω στο τραπέζι το πιο σίγουρο είναι πως θα το φάτε κι αυτό.
 
– Μην σερβίρετε το πιάτο κατ’ ευθείαν από την κατσαρόλα
Έτσι είναι πιο εύκολο να βάλετε περισσότερο. Βάλτε πρώτα το φαγητό σε ένα μπολ και σερβίρετε τα πιάτα από εκεί.
 
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: