Μήπως με αρρωσταίνει η δουλειά μου;

26-12-2016
Νέα έρευνα Βρετανών επιστημόνων δείχνει πως οι υπάλληλοι μπορεί να έχουν κακή υγεία εξ’ αιτίας της δουλειάς τους. Πως; Δεν μπορούν να πάρουν άδεια για να πάνε έγκαιρα στον γιατρό, δεν μπορούν να πάρουν όση αναρρωτική άδεια πραγματικά χρειάζονται για να γίνουν καλά όταν αρρωστήσουν κι άλλα πολλά.
 
Η έρευνα του Βρετανικού Ιδρύματος για την καρδιά έδειξε πως το 66% των υπαλλήλων πηγαίνει στη δουλειά του παρά το γεγονός πως είναι άρρωστοι. Αυτό φυσικά βλάπτει τους ίδιους που δεν μπορούν να γίνουν καλά. Βλάπτει όμως και τους άλλους στο γραφείο που κολλάνε, αν πρόκειται για γρίπη και άλλες ιώσεις.
 
Περίπου το 40% είπε πως συνέχεια αναβάλλει την επίσκεψη στο γιατρό επειδή δεν μπορεί να πάρει άδεια ή έχει πολλή δουλειά ενώ το 20% είχε αναγκαστεί να ακυρώσει κάποιο ραντεβού στο νοσοκομείο εξ’ αιτίας του φόρτου εργασίας. Η έρευνα έδειξε ακόμα πως το 40% πιστεύουν πως η δουλειάς τους κάνει κακό στην υγεία τους ενώ το 20% φοβάται πως το άγχος από τη δουλειά θα μπορούσε να τους προκαλέσει έμφραγμα.
 
Η επικεφαλής της έρευνας, Δρ. Lisa Young είπε πως όση δουλειά κι αν έχουμε, όσο σκληρό κι αν είναι το αφεντικό μας, πρέπει πάντα να βρίσκουμε χρόνο να επισκεφτούμε τον γιατρό μας όταν δεν αισθανόμαστε καλά και να τον ακούμε όταν μας λέει πως πρέπει να ξεκουραστούμε.