Μήπως σε αρρωσταίνει το αφεντικό σου;

26-12-2016

Πολλές δουλειές επιβάλλουν ατελείωτες ώρες στο γραφείο. Κι όταν το αφεντικό δεν είναι καλό τότε η καθημερινότητα του υπαλλήλου γίνεται μαρτύριου. Τώρα, έρευνα Βρετανών επιστημόνων έδειξε πως οι διευθυντές που πιέζουν υπερβολικά τους υπαλλήλους του θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τους.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Αγγλίας στη Βρετανία μελέτησαν 155 Δανούς υπαλλήλους στον εργασιακό τους χώρο. Είδαν με προσοχή την σχέση τους με το αφεντικό τους και διερεύνησαν με προσοχή την κατάσταση της υγείας τους.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό έντυπο Work and Stress, έδειξαν πως οι διευθυντές που αναγκάζουν τους υπαλλήλους τους να εργάζονται πολλές ώρες και τους πιέζουν για περισσότερη απόδοση διακινδυνεύουν την υγεία τους.
Κι πως το κατάλαβαν; Οι υπάλληλοι με τα πιο αυστηρά αφεντικά ζητούσαν περισσότερες ημέρες άδεια επειδή είχαν αρρωστήσει.
 
Ένας από τους λόγους για τους οποίους συμβαίνει αυτό, όπως εξηγεί η επικεφαλής της έρευνας Karina Neilsen, είναι ότι τα αυστηρά και πιεστικά αφεντικά αναγκάζουν τους υπαλλήλους τους να επιστρέψουν στη δουλειά πριν γίνουν εντελως καλά. Έτσι, κολλάνε και τους υπόλοιπους υπαλλήλους ή ξαναρωσταίνουν οι ίδιοι αμέσως μετά.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: