Μήπως σε σκοτώνει η δουλειά σου;

26-12-2016
Η δουλειά που κάνουμε έχει τεράστια σημασία για τη ζωή μας. Καθορίζει πολλά πράγματα. Τον χρόνο μας, την οικονομική μας κατάσταση, τα επίπεδα του στρες… Τώρα, Αμερικανοί επιστήμονες βρήκαν πως ορισμένα επαγγέλματα είναι πιο επικίνδυνα επειδή αυξάνουν τον κίνδυνο έμφραγμα ή εγκεφαλικό.
 
Ερευνητές από την Αμερικανική Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας μελέτησαν προσεκτικά 5.566 άντρες και γυναίκες υπαλλήλους που δεν είχαν κανένα ιστορικό εμφράγματος ή εγκεφαλικού πριν την έρευνα.
Οι ειδικοί εξέτασαν τους εθελοντές με βάση επτά πολύ σημαντικούς παράγοντες. Πίεση, χοληστερίνη, ζάχαρο, άσκηση, διατροφή, βάρος και κάπνισμα.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου της Αμερικανικής Καρδιολογικής Ένωσης, έδειξαν πως οι άνθρωποι άνω των 45 που εργάζονται στον χώρο των πωλήσεων έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να πάθουν έμφραγμα ή εγκεφαλικό.
Γιατί; Όπως διαπίστωσαν οι ειδικοί, το 44% των ανθρώπων άνω των 45 που εργάζονταν στον χώρο των πωλήσεων είχαν δεν είχαν καλή υγεία καρδιάς. Κι αυτό, παρά το γεγονός πως το 88% από αυτούς δεν κάπνιζε  και το 78% είχε φυσιολογικά επίπεδα ζαχάρου.
 
Όσοι εργάζονταν στον χώρο τον τροφίμων συγκεκριμένα φάνηκε να έχουν τις χειρότερες διατροφικές συνήθειες ενώ αυτοί που έχουν τον λιγότερο κίνδυνο υγείας είναι όσοι εργάζονται στη διοίκηση.
 
Εννέα στους δέκα αστυνομικούς και πυροσβέστες είναι υπέρβαροι ενώ το 77% από αυτούς είχαν υψηλή χοληστερίνη και το 35% είχε υψηλή πίεση.
 
Οι ειδικοί συνιστούν σε όσους ανήκουν στα επικίνδυνα επαγγέλματα να κάνουν διαλείμματα για να περπατούν και να κινούνται όσο γίνεται περισσότερο.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: