Μητσοτάκης και προγραμματικές δηλώσεις για την Υγεία: Μισθώνονται και αναέρια μέσα για διακομιδές σε απομακρυσμένες περιοχές

06-07-2023

“Οι καλύτερες μέρες είναι μπροστά”, ανέφερε από το βήμα της Βουλής παρουσιάζοντας τις προγραμματικές δηλώσεις και το Εθνικό Σχέδιο για την Ελλάδα του 2030, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

 “Δεν έχω το δικαίωμα να διαψεύσω τις προσδοκίες των πολιτών που μας εμπιστεύθηκαν για δεύτερη φορά” τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη Βουλή για τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης.

Μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε μέτρα στήριξης του ΕΣΥ, της Υγείας και της οικονομίας, της παιδείας και της οικογένειας, ενώ στο πλαίσιο της συμπεριληπτικής κοινωνίας θα εφαρμοστούν με συνέπεια, όπως είπε, όλα τα Εθνικά Σχέδια για τους πολίτες με αναπηρία, για την ισότητα των φύλων, για την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+ και το παιδί.

Υγεία – Ανασυγκρότηση ΕΚΑΒ

Συγκεκριμένα, ο Κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την δέσμευσή του για 10.000 προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού εντός της τετραετίας, ενώ σε ο,τι αφορά το ΕΚΑΒ ανακοίνωσε ότι συγκροτείται ειδική ομάδα από 250 δικυκλιστές-διασώστες που θα προηγούνται των ασθενοφόρων, παρέχοντας ταχύτερα τις πρώτες βοήθειες.

Από τις 10.000 προσλήψεις οι 800 θα είναι διασώστες στο ΕΚΑΒ

Ταυτόχρονα στο πλαίσιο της υπογραφής της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, διατίθεται εξειδικευμένο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και της Πυροσβεστικής για κάλυψη κενών στο προσωπικό σε περισσότερες από 50 περιοχές της Ελλάδας

Επίσης, έρχεται η μίσθωση εναέριων μέσων και πληρώματων για υπηρεσίες έρευνας, διάσωσης και πρωτογενούς διακομιδής από απομακρυσμένες περιοχές

Πέραν της συνέχισης της εφάπαξ στήριξης συνταξιούχων με προσωπική διαφορά και της αναθεώρησης των κρατήσεων για εργαζόμενους συνταξιούχους, ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε, επίσης, στη μόνιμη απαλλαγή των πρώην δικαιούχων του ΕΚΑΣ από κάθε συμμετοχή στις φαρμακευτικές τους δαπάνες.