Μητσοτάκης προς τους πολίτες: “Δεν πρέπει να χαλαρώσουμε” – Παράταση του lockdown μετά την 1η Μαρτίου

24-02-2021

Έκκληση προς τους πολίτες απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα από το Υπουργικό Συμβούλιο, να μην χαλαρώσουν τα μέτρα, καθώς η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας δεν φαίνεται να είναι καθόλου καλή.

Οι ειδήσεις από το μέτωπο της πανδημίας και των κρουσμάτων είναι δυσοίωνες, ενώ σε συνδυασμό με την κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία που πιέζονται, έχει δημιουργηθεί μεγάλη ανησυχία στα κυβερνητικά κλιμάκια.

Αυτό επισήμανε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου:

«Είδαμε χθες μία απότομη αύξηση των κρουσμάτων, ειδικά στην Αττική, η οποία εκ των πραγμάτων απομακρύνει την πρόθεσή μας, πάντα ακούγοντας τις οδηγίες των ειδικών, να προχωρήσουμε σε ένα σταδιακό άνοιγμα την 1η Μαρτίου. Το βασικό, όμως, μήνυμα το οποίο πρέπει να εκπέμψουμε είναι ότι πρέπει να παραμείνουμε πολύ προσηλωμένοι στα μέτρα τα οποία ξέρουμε ότι δουλεύουν. Γνωρίζω ότι όλοι οι συμπολίτες μας είναι κουρασμένοι, έχουμε όμως αυτή τη στιγμή πραγματικά στα χέρια μας ένα όπλο το οποίο δεν είχαμε πριν από κάποιους μήνες και αυτό είναι το όπλο του εμβολιασμού. Kαι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι πλησιάζουμε προς το τέλος αυτής της μεγάλης περιπέτειας. Κατά συνέπεια, σε καμία περίπτωση η επιτυχία του εμβολιασμού δεν πρέπει να γίνει άλλοθι εφησυχασμού. Και θα παρακαλέσω και τον Υπουργό Υγείας, αλλά και όλους σας μέσα από το δημόσιο λόγο τον οποίο αρθρώνετε, ο καθένας στο αντικείμενό του επειδή όλοι με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο επηρεάζεστε από τις εξελίξεις, αυτό να είναι κάτι το οποίο να το τονίζετε συστηματικά», σημείωσε ο πρωθυπουργός.