Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: “Πρόθεσή μας να μείνουν τα σχολεία ανοιχτά” – Τι είπε για την 3η δόση εμβολίου και τα πλαστά πιστοποιητικά Covid-19

mitsotakis
12-09-2021

Στο θέμα των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης τοποθετήθηκε, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στους δημοσιογράφους, στο πλαίσιο της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

«Ίσως θα θυμάστε πως, όταν ήμουν υπουργός, ήμουν ο πρώτος που ανακίνησε το ζήτημα των πλαστών βεβαιώσεων δημοσίων υπαλλήλων. Αδιανόητο αυτό που συνέβη. Θα εξαντλήσουμε την πειθαρχική μας αυστηρότητα και ταυτόχρονα θα κινηθεί και η δικαιοσύνη», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ερωτώμενος για την τρίτη δόση εμβολίου και για το εάν θα απαιτηθεί να γίνει από τους υγειονομικούς, ο πρωθυπουργός σημείωσε πως, θα είναι υποχρεωτική για τις επαγγελματικές κατηγορίες που ισχύει η υποχρεωτικότητα του εμβολίου.

Παράλληλα είπε ότι τα επιστημονικά δεδομένα κατατείνουν στο να κάνει την 3η δόση ένα σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού και ότι είναι απαραίτητη στους ανοσοκατασταλμένους. H Επιτροπή Εμβολιασμού θα αποφασίσει, ποιες άλλες κατηγορίες θα κάνουν την 3η δόση.

«Έχουμε αιτήματα από τους υγειονομικούς στους οποίους θα είναι υποχρεωτική. Πιστεύω ότι πρέπει να την επεκτείνουμε και σε άλλους», συμπλήρωσε.

Μητσοτάκης: “Πρόθεσή μας να κρατήσουμε τα σχολεία ανοιχτά”

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει περίπτωση να κλείσουν τα σχολεία λόγω της πανδημίας, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε τα εξής:

«Πρόθεσή μας είναι τα σχολεία να μείνουν ανοικτά. Προφανώς δεν είμαι σε θέση να προβλέψω την πορεία της πανδημίας. Βέβαιο είναι ότι πρέπει να αυξήσουμε τα ποσοστά εμβολιασμών στα παιδιά άνω των 12 ετών. Να μιλήσουμε με τους παιδιάτρους. Το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό και στα παιδιά, και στους εφήβους. Αποδίδω μεγάλη σημασία στα self test. Αν σε ένα τμήμα έχουμε πάνω από 50% άρρωστα [παιδιά] το τμήμα θα κλείσει. Δεν μπορεί να προβλέψει κανείς τι θα γίνει. Ενθαρρυντικό ότι παραπάνω από 8 στους 10 εκπαιδευτικούς είναι εμβολιασμένοι, έδειξαν μεγάλη ωριμότητα», ανέφερε.