Μνήμη: Αυτές είναι οι 8 τροφές που θα την τονώσουν

γραφικό με γόμα να σβήνει την μνήμη από τον εγκέφαλο άνδρα
14-12-2020

Η διατροφή είναι ο νούμερο ένα παράγοντας που επηρεάζει τον οργανισμό μας. Κι όμως! Μπορεί να επηρεάσει ακόμα και το μυαλό μας. Ναι. Υπάρχουν τροφές που μπορούν να τονώσουν την μνήμη μας.

Το άγχος, η κούραση και ο μεγάλος όγκος πληροφοριών που καλείστε να διαχειριστείτε καθημερινά, επιβαρύνουν τη μνήμη σας και νιώθετε συχνά ότι σας… απατά. Eπιλέξτε τροφές με ουσίες που έχει αποδειχθεί ότι τονώνουν τη μνήμη και καταπολεμούν το στρες, ακόμη και την άνοια.

Βάλτε στην καθημερινότητά σας μωβ και κόκκινες τροφές, οι οποίες περιέχουν το φυτοχημικό ανθοκυάνη.
Η ουσία αυτή που δίνει χρώμα στις τροφές, ενισχύει παράλληλα τη μνήμη.

8 τροφές που προτείνουν οι ειδικοί για να τονώσετε τη μνήμη σας

  • Μήλο: Περιέχουν υψηλά επίπεδα κερσετίνης, ενός αντιοξειδωτικού, που έχει αποδειχθεί ότι προστατεύει από το Αλτσχάιμερ.
  • Μπρόκολο: Περιέχει κερσετίνη, ενώ παράλληλα αποτελεί καλή πηγή φυλλικού οξέος.
  • Μελιτζάνα: Εξαιρετική πηγή ανθοκυάνης. Περιέχει επίσης νασουνίνη, ένα αντιοξειδωτικό που προστατεύει τα λιπίδια στις μεμβράνες των κυττάρων του εγκεφάλου.
  • Παντζάρια: Είναι καλή πηγή ανθοκυάνης και φυλλικού οξέος.
  • Σταφύλι: Τα κόκκινα, μοβ και μαύρα σταφύλια περιέχουν κερσετίνη και ανθοκυάνη. Το κόκκινο κρασί περιέχει επίσης αυτά τα φυτοχημικά, δεν πρέπει όμως να το παρακάνετε, καθώς θα εξουδετερώσετε τα οφέλη.
  • Σπανάκι: Εμποδίζει και αναστρέφει την απώλεια μνήμης, γεγονός που οφείλεται στην υψηλή περιεκτικότητά του σε φυλλικό οξύ, το οποίο προστατεύει από το Αλτσχάιμερ και την απώλεια μνήμης που σχετίζεται με την ηλικία.
  • Κρεμμύδι: Τα κόκκινα κρεμμύδια περιέχουν ανθοκυάνη και κερσετίνη. Το κίτρινο και το λευκό κρεμμύδι περιέχει επίσης καλά επίπεδα κερσετίνης.
  • Δενδρολίβανο: Το δενδρολίβανο περιέχει καρνοσικό οξύ, μια νευροπροστατευτική ουσία. Ακόμα και η μυρωδιά του δεντρολίβανου βελτιώνει τη μνήμη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Μνήμη: Πότε τα κενά δεν πρέπει να σας ανησυχούν