Μπλακ αουτ στο χώρο της υγείας ενώ ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Γερ. Βουδούρης επιμένει στις θέσεις του

26-12-2016

Αποφασισμένος να μην παραιτηθεί υπό την πίεση συμφερόντων εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμος Βουδούρης στην τηλεόραση του Σκάι τονίζοντας ότι ο ΕΟΠΥΥ δε θα επιτρέψει να γίνει εμπόρευμα η εξέταση του ασφαλισμένων και καλώντας τους γιατρούς και τους φαρμακοποιούς να δουν «τι συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία».

Ο κος Βουδούρης επιμένοντας στη θέση του ΕΟΠΥΥ για ακύρωση της σύμβασης των συμβεβλημένων γιατρών που θα παίρνουν χρήματα από τους ασφαλισμένους, ζήτησε από τους γιατρούς να διαβάσουν προσεχτικά τις συμβάσεις που υπέγραψαν.

Ο κος Βουδούρης παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα χρηματοδότησης του οργανισμού λόγων των καθυστερημένων οφειλών από τα ασφαλιστικά ταμεία επεσήμανε όμως ότι οι γιατροί έχουν αποπληρωθεί μέχρι και τον μήνα Μάιο ενώ τις επόμενες μέρες δρομολογείται η αποπληρωμή του Ιουνίου για τους γιατρούς αλλά και για τους φαρμακοποιούς.

Εν τω μεταξύ μπλακ αουτ επικρατεί στο χώρο της υγείας με τους ασφαλισμένους να πληρώνουν από τη τσέπη τους τόσο για τις ιατρικές επισκέψεις λόγω της πενθήμερης επίσχεσης εργασία που πραγματοποιούν οι συμβεβλημένοι γιατροί όσο και για τα φάρμακα αφού από το Σάββατο οι φαρμακοποιοί έχουν κόψει την πίστωση.  

Βάννα Κεκάτου