Να κλείσουν όσες κλινικές παρανομούν τονίζει ο ΣΕΚ

26-12-2016
Να ξεκαθαρίσει το τοπίο στο χώρο των κλινικών και όσοι παρανομούν να κλείσουν, ζητά ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών, με ανακοίνωσή του, την οποία εξέδωσε με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα περί εξαπάτησης του ΕΟΠΥΥ από ιδιώτες παρόχους υπηρεσιών υγείας. Οπως αναφέρεται συγκεκριμένα, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ) δηλώνει ξεκάθαρα ότι συντάσσεται υπέρ του ελέγχου των χρεώσεων όλων των ιατρικών πράξεων που πραγματοποιούνται σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από ιδιωτικές κλινικές, σε ελεγκτικές εταιρείες που θα τυγχάνουν της απόλυτης έγκρισης του ΕΟΠΥΥ.
Άλλωστε, ο έλεγχος της συνεργασίας του ΕΟΠΥΥ με τις ιδιωτικές κλινικές από ανεξάρτητες ελεγκτικές εταιρείες αποτελεί πάγιο και διαχρονικό αίτημα του ΣΕΚ που έχει καταθέσει σχετική πρόταση επανειλημμένως στους εκάστοτε καθ’ ύλην αρμοδίους, προσφερόμενος μάλιστα να επωμιστεί το κόστος της διαδικασίας αυτής.
 
Κλείνοντας την ανακοίνωση, ο ΣΕΚ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι “Αντί να στιγματίζεται ένας ολόκληρος κλάδος, με αφοριστικούς χαρακτηρισμούς και γενικόλογες κατηγορίες περί εξαπάτησης του ΕΟΠΥΥ από ιδιώτες παρόχους υπηρεσιών υγείας, ας προχωρήσει επιτέλους ο έλεγχος, να εντοπιστούν όσοι σκοπίμως παρανομούν και να κλείσουν όπως αρμόζει”.