Να σταματήσει η “εισβολή’ ιδιωτών γιατρών στο ΕΣΥ ζητεί η ΕΙΝΑΠ

26-12-2016

Mε αφορμή τις καταγελλίες γιατρών στο “Αγία Όλγα” για εισβολή στα χειρουργεία με το αζημίωτο ιδιωτών και συνταξιούχων γιατρών το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ καταγγέλλει την παρουσία τέτοιων γιατρών στα νοσοκομεία ΕΣΥ, οι οποίοι καλούνται με διάφορες «προφάσεις» και δικαιολογίες, και εκτελούν ιατρικό έργο.

“Υπάρχει λεπτομερής νομοθεσία στο ΕΣΥ, τονίζει η ΕΙΝΑΠ που καλύπτει επαρκώς τις όποιες επιστημονικές ανάγκες προκύπτουν για την σωστή αντιμετώπιση των ασθενών στα νοσοκομεία του. Τα υπόλοιπα, περί συνηθισμένων πρακτικών για την κλήση ιδιωτών γιατρών, τα χαρακτηρίζουμε αστείες δικαιολογίες, που αποτελούν «Δούρειο Ίππο» για την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ και την παρουσία ιδιωτών γιατρών στα νοσοκομεία. Όσο για τον «εθελοντισμό» συγκεκριμένων συναδέλφων που καλούνται στα νοσοκομεία, δεν τους έχουμε δει στα πολυάριθμα Κοινωνικά Ιατρεία που συρρέουν ανασφάλιστοι και απελπισμένοι ασθενείς, που ζητούν διέξοδο στο ιατρικό τους πρόβλημα”.

Η ΕΙΝΑΠ απαιτεί, από τις διοικήσεις των νοσοκομείων, την εφαρμογή του νόμου, τόσο για τους συνταξιοδοτηθέντες συναδέλφους, όσο και για τους ιδιώτες, και την άμεση απομάκρυνσή τους από τα νοσοκομεία και ζητεί, τον πειθαρχικό έλεγχο όλων των εμπλεκομένων Διευθυντών των χειρουργικών κλινικών του νοσοκομείου «Αγία Όλγα», και επιφυλασσόμαστε, για την άσκηση όλων των ένδικων μέσων κατά παντός υπευθύνου.