Νέα έγκριση οφθαλμικού σκευάσματος RAFARM στις ΗΠΑ

07-04-2022

Έγκριση έλαβε οφθαλμικό σκεύασμα συνεργασίας της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας RAFARM με την Padagis, μετά από επιτυχή διαδικασία αξιολόγησής του από τις εγκριτικές αρχές των ΗΠΑ (Οργανισμός Ελέγχου Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, FDA). Το προϊόν αναπτύχθηκε και παράγεται από τη RAFARM στην Ελλάδα, ενώ την εμπορία και διακίνηση στις ΗΠΑ έχει αναλάβει η εταιρεία Padagis, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες γενοσήμων.

Η RAFARM συνεχίζει να ενισχύει και να εδραιώνει τη διεθνή της παρουσία μέσα από την ανάπτυξη, παραγωγή και διάθεση αξιόπιστων φαρμακευτικών προϊόντων, αλλά και με τη σύναψη δυναμικών συνεργασιών.

Ο κ. Άρης Μητσόπουλος, Αντιπρόεδρος της RAFARM ανέφερε: «Η έγκριση του οφθαλμικού εναιωρήματος στις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη φαρμακευτική αγορά του κόσμου, επιβεβαιώνει τη στρατηγική μας επιλογή να επενδύουμε στην Έρευνα & Ανάπτυξη φαρμάκων προστιθέμενης αξίας και υψηλών προδιαγραφών. Αυτό για το οποίο είμαστε περισσότερο περήφανοι είναι η ομάδα των ανθρώπων της RAFARM, η οποία έχει επιστημονική τεχνογνωσία και ικανότητες για ανάπτυξη, παραγωγή και εμπορία σύνθετων φαρμάκων υψηλής ποιότητας και αποτελεσματικότητας που βελτιώνουν τη ζωή των ασθενών στην Ελλάδα και σε περισσότερες από 60 χώρες σε  όλο τον κόσμο».

Το οφθαλμικό εναιώρημα αποτελεί το δεύτερο οφθαλμικό προϊόν προστιθέμενης αξίας που ανέπτυξε και παράγει η RAFARM για τις ΗΠΑ, ανήκει στην κατηγορία complex drugs του FDA, έχει ειδικές και αυξημένες απαιτήσεις στην ανάπτυξη, την παραγωγή και τον έλεγχο ποιότητας, και παράγεται στη νέα υπερσύγχρονη  γραμμή παραγωγής οφθαλμικών της RAFARM, η οποία ολοκληρώθηκε και τέθηκε σε πλήρη λειτουργία το 2021. Η νέα γραμμή έχει δυνατότητα παραγωγής 25 εκατ. κολλύριων τον χρόνο και είναι εντελώς αυτοματοποιημένη, με κλειστού τύπου διασυνδεδεμένα δοχεία παραγωγής και αποθήκευσης, σταθμό διπλής διήθησης και αυτόματο σύστημα καθαρισμού και αποστείρωσης.

Οι διεθνώς αναγνωρισμένες παραγωγικές μονάδες της RAFARM, διαθέτουν τον πιο εξελιγμένο τεχνολογικό εξοπλισμό  και πληρούν τις πλέον αυστηρές προδιαγραφές λειτουργίας, διασφαλίζοντας την ανάπτυξη και παραγωγή προϊόντων ύψιστης ποιότητας. Σημειώνεται ότι η  RAFARM είναι η πρώτη ελληνική εταιρεία που έλαβε πιστοποίηση από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για το εργοστάσιο και το ερευνητικό της κέντρο, ενώ έχουν εγκριθεί και κυκλοφορούν ήδη στην αγορά των ΗΠΑ, 5 σκευάσματα που αναπτυχθήκαν και παράγονται από τη RAFARM.

Λίγα λόγια για τη RAFARM

H RAFARM είναι μια από τις τρεις μεγαλύτερες Ελληνικές φαρμακευτικές βιομηχανίες με διεθνή παρουσία. Διαθέτει τρεις υπερσύγχρονες μονάδες παραγωγής, ανεξάρτητη μονάδα R&D και αυτόνομο αποθηκευτικό χώρο συνολικής έκτασης 15.000 τ.μ., απασχολεί 600 εργαζόμενους, παράγει 670 προϊόντα και εξάγει σε περισσότερες από 60 χώρες στις πέντε ηπείρους. Η RAFARM είναι μια εξωστρεφής εταιρεία με προσανατολισμό στην καινοτομία που επενδύει ετησίως το 12% του κύκλου εργασιών της στην Έρευνα και Ανάπτυξη.  80 φαρμακευτικές εταιρείες παγκοσμίως, εμπιστεύονται τη RAFARM για την παραγωγή περισσότερων από 400 προϊόντων υψηλής ποιότητας και αποτελεσματικότητας.  Στην Ελλάδα η RAFARM ενισχύει την εμπορική της παρουσία, με επέκταση του χαρτοφυλακίου προϊόντων και ανάπτυξη νέων συνεργασιών με ισχυρές διεθνείς εταιρείες.

Η ομάδα της RAFARM αποτελείται από καταρτισμένους επιστήμονες και έμπειρους επαγγελματίες, οι οποίοι συμβάλλουν στην ανάπτυξη, παραγωγή και εμπορία σύνθετων φαρμάκων υψηλής ποιότητας και αποτελεσματικότητας που βελτιώνουν τη ζωή των ασθενών στην Ελλάδα και σε περισσότερες από 60 χώρες σε όλο τον κόσμο.

www.rafarm.gr

Λίγα λόγια για την Padagis

Η Padagis είναι αφοσιωμένη στη βελτίωση της ευημερίας όσο το δυνατόν περισσότερων ασθενών και καταναλωτών αναπτύσσοντας, παράγοντας και διανέμοντας υψηλής ποιότητας, οικονομικά προσιτά, εξειδικευμένα προϊόντα υγειονομικής περίθαλψης. Η εταιρεία ηγείται σε προϊόντα τοπικής εφαρμογής και άλλων εξειδικευμένων φαρμακευτικών προϊόντων στις αγορές των ΗΠΑ και το Ισραήλ. Η Padagis απασχολεί πάνω από 1.300 άτομα παγκοσμίως.

www.padagis.com