Νέα πένα χορήγησης ινσουλίνης από τη Sanofi

26-12-2016
Την απόκτηση πιστοποίησης CE (ΕΚ) για την πένα JuniorSTAR, μία νέα επαναχρησιμοποιούμενη πένα χορήγησης ινσουλίνης με διαβαθμίσεις μισής μονάδας, ανακοίνωσε η Sanofi στο 49ο Ετήσιο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Μελέτης του Διαβήτη (EASD), που διεξήχθη στη Βαρκελώνη.
 
Η πένα μπορεί να χρησιμοποιείται με ινσουλίνη glargine, ινσουλίνη glulisine ή ανασυνδυασμένη ανθρώπινη ινσουλίνη. Με τη χορήγηση δόσης 1 έως 30 μονάδων ανά ένεση, η πένα JuniorSTAR είναι μία εύχρηστη ελαφριά πένα με μεγάλη οθόνη και δυνατότητα διόρθωσης δόσης προς τα πίσω με ένα βήμα που δεν επιτρέπει τη διαρροή ινσουλίνης. Η πένα JuniorSTAR αναπτύχθηκε και κατασκευάζεται από τον συνεργάτη της Sanofi, Haselmeier GmbH, στη Στουτγάρδη της Γερμανίας.
 
“Ο καθένας αξίζει φροντίδα υψηλής ποιότητας ενώ μαθαίνει να διαχειρίζεται το διαβήτη του, για να διαθέτει καλύτερες ευκαιρίες στη ζωή”, δήλωσε ο Pierre Chancel, Senior Vice President, Global Diabetes της Sanofi. “Με την πένα JuniorSTAR, στοχεύουμε να καλύψουμε τις ανάγκες των ασθενών με Σσακχαρώδη Δδιαβήτη Τύπου 1 παγκοσμίως, ιδιαίτερα των νεωτέρων, οι οποίοι χρειάζονται μία εύχρηστη συσκευή τύπου πένας. Πρόκειται για μια ευπρόσδεκτη προσθήκη στο ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο αναγνωρισμένων ινσουλινών, που ανοίγει το δρόμο προς την εξατομικευμένη φροντίδα για την αντιμετώπιση του διαβήτη.”

Οι πένες με διαβαθμίσεις μισής μονάδας προσφέρουν ευελιξία για την επίτευξη των επιθυμητών δόσεων ινσουλίνης, κυρίως σε νέους ασθενείς με Σακχαρώδη Διαβήτη. Η πένα JuniorSTAR έχει δοκιμαστεί από άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1 (6 έως 18 ετών), γονείς και νοσηλευτές, σε μια μη συγκριτική έρευνα στην οποία συμμετείχαν 167 χρήστες συσκευών τύπου πένας ινσουλίνης από πέντε ευρωπαϊκές χώρες.
 
  • Το 81% των ασθενών/γονέων και το 86% των νοσηλευτών συμφώνησαν ότι μεταφέρεται εύκολα σε καθημερινή βάση, χάρη στο χαμηλό βάρος (περίπου 34 γραμμάρια)
  • Το 98% των ασθενών/γονέων και το 94% των νοσηλευτών συμφώνησαν ότι διευκολύνει την ανάγνωση, καθώς διαθέτει μεγάλη οθόνη απεικόνισης δόσεων και ευανάγνωστους αριθμούς
  • Επιπλέον, το 91% των ασθενών/γονέων και το 89% των νοσηλευτών συμφώνησαν στην εύχρηστη δυνατότητα περιστροφής του επιλογέα δόσης προς τα πίσω χάρη στη δυνατότητα διόρθωσης δόσης με ένα βήμα, χωρίς διαρροή ινσουλίνης. 
  • Συνολικά, το 93% των συμμετεχόντων στην έρευνα συμφώνησε ότι είναι εύχρηστη.
     
Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι με Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1 διαγιγνώσκονται ανά τον κόσμο σε όλο και μικρότερη ηλικία. Τα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη αξίζουν την καλύτερη δυνατή υποστήριξη για την αντιμετώπιση των αναγκών τους και η Sanofi έχει δεσμευτεί να παρέχει αποτελεσματική και απλοποιημένη φροντίδα για να διευκολύνει τη ζωή των νέων ανθρώπων που ζουν με το Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1, με ένα ολοκληρωμένο θεραπευτικό χαρτοφυλάκιο, το οποίο περιλαμβάνει αναγνωρισμένες ινσουλίνες, βελτιστοποιημένες πένες ινσουλίνης, καινοτόμα συστήματα παρακολούθησης γλυκόζης του αίματος και εξατομικευμένη υποστήριξη ασθενών.
 
Η πένα JuniorSTAR είναι συμβατή με το νέο πρότυπο ISO 11608-1 2012, διαθέτει όλες τις προδιαγραφές ανθεκτικότητας και ακρίβειας δοσολογίας και διατίθεται σε τρία διαφορετικά χρώματα (μπλε, κόκκινο και ασημί) για ευελιξία και διαφοροποίηση στη χρήση ινσουλίνης. 
 
Η πένα JuniorSTAR αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη και στον Καναδά το 2014.