Νέο “χαστούκι” της δικαιοσύνης στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας

28-03-2017

Νέο «χαστούκι» της Δικαιοσύνης στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας! Αυτή τη φορά, το …ράπισμα αφορά τον διαγωνισμό του  ΚΕΕΛΠΝΌ για τις προσλήψεις στις ΜΕΘ. Συγκεκριμένα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών άσκησε ποινική δίωξη κατά τριών υπαλλήλων του ΚΕΕΛΠΝΟ, μετά τη μηνυτήρια αναφορά που είχαν καταθέσει οι βουλευτές της ΝΔ κ. Άδωνις Γεωργιάδης και κ. Κώστας Τζαβάρας.

Η Εισαγγελία άσκησε δίωξη σε βάρος των υπαλλήλων και κατά παντός άλλου υπευθύνου, για τα αδικήματα της απάτης από κοινού, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου, της παράνομης επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος και τη βλάβη τρίτου, και της υπεξαγωγής εγγράφου από κοινού με σκοπό τον προσπορισμό σε άλλον αθέμιτου οφέλους.

Πλέον την υπόθεση έχει στα χέρια του ανακριτής Διαφθοράς, για την περαιτέρω διερεύνησή της ενώ ο φάκελος ως προς τα πολιτικά πρόσωπα έχει διαβιβαστεί στη Βουλή από τον Ιούλιο του 2016.

Με την αναφορά τους, οι βουλευτές της Ν.Δ. στρέφονταν κατά του υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθού, του αναπληρωτή υπουργού κ. Παύλου Πολάκη, αλλά και κατά παντός άλλου υπευθύνου, ζητώντας να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες για τη δέσμευση του συνόλου των πρωτότυπων αιτήσεων και δικαιολογητικών των υποψηφίων ιατρών και νοσηλευτών (περίπου 2.800) που είχαν ως αποτέλεσμα την αδυναμία ολοκλήρωσης της σχετικής διαδικασίας από τα όργανα του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Οι κ. Γεωργιάδης και κ. Τζαβάρας είχαν καταγγείλει ότι ο κ. Πολάκης επεξεργάστηκε αυθαίρετα – στο πλαίσιο του διαγωνισμού – τις αιτήσεις γιατρών  και νοσηλευτών για τις ΜΕΘ και αντικατέστησε τη λίστα επιτυχόντων που είχε εκδώσει η ειδική επιτροπή του ΚΕΕΛΠΝΟ με τη δική του. Το υπουργείο από την πλευρά του είχε απαντήσει  ότι η επεξεργασία αφορούσε τη «διόρθωση» λαθών στη μοριοδότηση