Νέος κοροναϊός 2019-nCoV: Η… μακρά “αλυσίδα” των “υπόπτων” κρουσμάτων – Και τώρα στο “Αττικόν”…

11-02-2020

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

Τέλος δεν έχει αυτή η παρτίδα, έγραφε κάποτε ο πολυαγαπημένος και σπουδαίος Έλληνας ποιητής Μανόλης Αναγνωστάκης.

Τέλος δεν έχει αυτή η παρτίδα με τα… “ύποπτα κρούσματα” του νέου κοροναϊού 2019-nCoV στη χώρα μας… Λέμε εμείς.

Σχεδόν τις… 100 φθάνουν μέχρι σήμερα οι περιπτώσεις των αναφορών για «ύποπτο κρούσμα» του νέου κοροναϊού 2019-nCoV στη χώρα μας, με τα νοσοκομεία του ΕΣΥ όλης της χώρας να έχουν διερευνήσει και αποκλείσει το σύνολό τους από το ενδεχόμενο να αποτελούν πραγματικό κρούσμα του νέου κοροναϊού 2019-nCoV!

Από αυτές τις περιπτώσεις, μάλιστα, μόλις οι 15 έχουν αξιολογηθεί ως “πραγματικά ύποπτα» κρούσματα…

Ενδεικτικό της συχνότητας με την οποία δηλώνονται “ύποπτα” κρούσματα στη χώρα μας είναι το γεγονός ότι μόλις την περασμένη εβδομάδα ο συνολικός αριθμός των “ύποπτων» κρουσμάτων έφθανε μόλις τα… 28!

Σημειώνεται ότι οι ειδικοί του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) διαχωρίζουν τα κρούσματα ως “ύποπτα” και ως “πιθανά”, με τη δεύτερη κατηγορία να μην έχει καν εντοπισθεί μέχρι σήμερα στη χώρα μας.

Μάλιστα, αυτή τη στιγμή, αργά το απόγευμα της Τρίτης 11 Φεβρουαρίου, ένα ακόμη… “ύποπτο” κρούσμα του νέου κοροναϊού 2019-nCoV διερευνάται, με πολύ χαμηλές πιθανότητες θετικότητας, στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Χαϊδαρίου “Αττικόν”, τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων για το οποίο θα ανακοινωθούν το πρωί της Τετάρτης 12 Φεβρουαρίου.