Νερό: Τα 7 οφέλη στην υγεία μας

ένα ποτήρι με νερό
24-07-2023

Το νερό είναι απαραίτητο για να ζήσουμε. Πρέπει να πίνουμε δυο λίτρα την ημέρα ώστε να είμαστε σωστά ενυδατωμένοι. Ιδίως το καλοκαίρι με την ζέστη. Το νερό είναι ο καλύτερος σύμμαχος για την καθαρή σκέψη, την διατροφή και την ευεξία.

7 λόγοι να πίνουμε κι άλλο νερό

Ενυδάτωση

Όταν ξυπνάς μετά από έναν γεμάτο ύπνο, το σώμα σου είναι φυσικά αφυδατωμένο. Όσο νερό κι αν ήπιες το βράδυ, έχεις εξαντλήσει τα αποθέματά σου και ήρθε η ώρα να ξαναγεμίσεις το ντεπόζιτο. Το πρώτο πράγμα που κάνει η κατανάλωση νερού μετά το ξύπνημα είναι να παρέχει στα κύτταρά μας τόσο απαραίτητο, ζωογόνο νερό. Η άμεση ενυδάτωση έχει αξιοσημείωτα οφέλη όπως το να αισθάνεσαι πιο ανανεωμένος, να έχεις περισσότερη φυσική ενέργεια όλο το πρωί και να είσαι πιο υγιής και χαρούμενος.

Αποβάλλει τις τοξίνες

Αφού θρέψεις τα κύτταρά σου, μετά το ξύπνημα θα αποβάλλεις τις ανεπιθύμητες τοξίνες από το σώμα σου. Όσο κοιμάσαι το σώμα σου επανορθώνεται, αναπληρώνει την ενέργεια και εξισσοροπεί τις ορμόνες. Το αποτέλεσμα είναι οι τοξίνες και τα άλλα απόβλητα να απελευθερώνονται και να περιμένουν να ξεπλυθούν. Αφού καθαρίσεις το σώμα σου από αυτές τις τοξίνες, θα νιώσεις υπέροχα και θα είσαι σε θέση να απορροφήσεις περισσότερα θρεπτικά συστατικά από ένα καλά ισορροπημένο πρωινό. Αυτό οδηγεί σε καθαρό δέρμα και καλύτερη συνολική ευεξία.

Ενεργοποιεί το μεταβολισμό

Το πόσιμο νερό είναι μια κρίσιμη τακτική όταν πρόκειται για απώλεια βάρους. Αλλά το να πίνεις νερό μετά το ξύπνημα είναι ο καλύτερος τρόπος για να το κάνεις. Αποτελεί ένα ξυπνητήρι για τον μεταβολισμό σου. Το πρωινό λάκτισμα με νερό ξεκινά το μεταβολισμό σου και έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει τις δυνατότητες καύσης θερμίδων όλη την ημέρα. Όχι μόνο αυτό, αλλά το νερό πραγματικά περιορίζει την όρεξη, επιτρέποντας να κάνεις πιο έξυπνες επιλογές για το πρωινό σου. Αυτές οι έξυπνες επιλογές τείνουν να μετατρέπονται σε έξυπνες επιλογές κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Τροφοδοτεί τον εγκέφαλο

Fun fact: Ο εγκέφαλός μας αποτελείται κατά 75% από νερό. Χωρίς νερό ο εγκέφαλος δεν πρόκειται να λειτουργήσει σε βέλτιστο επίπεδο. Ένα πρωινό ποτήρι νερό θα σου δώσει ένα μεγάλο πλεονέκτημα απέναντι σε όλα τα αφυδατωμένα ζόμπι που θα συναντήσεις.

Ανακουφίζει από τη δυσκοιλιότητα

Η κύρια αιτία της δυσκοιλιότητας είναι η αφυδάτωση. Το να πίνεις νερό όταν ξυπνάς όχι μόνο θα θεραπεύσει την αφυδάτωση, αλλά θα βοηθήσει στην ανακούφιση από την δυσκοιλιότητα. Κι αυτός είναι ένας καλός τρόπος για να ξεκινήσεις την ημέρα.

Προλαμβάνει και θεραπεύει ασθένειες

Σίγουρα βοηθάει στη θεραπεία ασθενειών ή στην αποτροπή τους. Ακόμη κι αν δεν κάνει θαύματα, έχει θετικό αντίκτυπο στην υγεία μας.

Είναι αναζωογονητικό

Τελευταίος αλλά σίγουρα εξίσου σημαντικός ο 7ος λόγος. Πραγματικά δεν υπάρχει τίποτα πιο αναζωογονητικό από το να ξυπνάς και να απολαμβάνεις την πιο αγνή ουσία της ζωής. Σε κάνει να νιώθεις υγιής, καθαρός και έτοιμος για τη μάχη της καθημερινότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ενυδάτωση: Πώς θα ενυδατωθείς χωρίς νερό