Νερό: Τι μπορείτε πάθετε εάν δεν πίνετε αρκετό

νεαρή γυναίκα πίνει νερό
25-01-2021

Η ενυδάτωση του οργανισμού παίζει καθοριστικό ρόλο στην καλή λειτουργία του. Ειδικά οι γυναίκες πρέπει να πίνουν τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα σύμφωνα με τους ειδικούς.

Τι συμβαίνει  στο σώμα όταν αμελείτε να πιείτε αρκετό νερό

1. Αυξάνονται οι πιθανότητες να αποκτήσετε προβλήματα υγείας

Έχει αποδειχθεί ότι πίνοντας πολύ νερό μειώνεται η πιθανότητα εκδήλωσης παθήσεων όπως οι πέτρες στα νεφρά, ο καρκίνος του ουροποιητικού συστήματος και του παχέος εντέρου, αλλά και οι καρδιακές προσβολές.

2. Κακός μεταβολισμός

Ακόμη και αν δεν έχετε επισκεφθεί ποτέ κάποιο διατροφολόγο, σίγουρα θα έχετε ακούσει ότι το νερό βοηθά στην καλή λειτουργία του μεταβολισμού. Σχετικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι ο μεταβολισμός ενός ατόμου, όταν βρίσκεται σε κατάσταση ξεκούρασης, δουλεύει πολύ πιο αποτελεσματικά όταν το άτομο είναι καλά ενυδατωμένο.

3. Καταναλώνετε περισσότερη ενέργεια για τις ίδιες δραστηριότητες

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που έγινε σε αφυδατωμένους εφήβους, οι εγκέφαλοι των εφήβων είχαν συρρικνωθεί. Όταν τους ζητήθηκε να λύσουν κάποιο πρόβλημα τα πήγαν εξίσου καλά με εκείνους που ήταν ενυδατωμένοι, κουράστηκαν όμως πολύ περισσότερο για να τα καταφέρουν.

4. Τρώτε περισσότερο χωρίς νερό

Έχει αποδειχθεί ότι όταν πίνουμε υγρά πριν από κάθε γεύμα, καταναλώνουμε λιγότερες θερμίδες. Πρόσφατη έρευνα σε ενήλικες, έδειξε ότι όσοι έπιναν πριν από κάθε γεύμα κατανάλωναν 75-90 λιγότερες θερμίδες αργότερα.

5. Είστε κακοδιάθετοι χωρίς νερό

Σε πρόσφατη μελέτη σε άνδρες και γυναίκες που γυμνάζονταν, διαπιστώθηκε πως εκείνοι που έκαναν έντονη άσκηση για 60-75 λεπτά χωρίς να έχουν πιει… ύδωρ, κατέληγαν με κακή διάθεση, θυμωμένοι και με συμπτώματα κατάθλιψης.

5. Φαίνονται πιο έντονες οι ρυτίδες

Ανανεώνει την επιδερμίδα, γεμίζει τις γραμμές έκφρασης και λειαίνει την όψη των ρυτίδων.

Πρέπει λοιπόν να φροντίσουμε ώστε να είμαστε πάντα πολύ καλά αφυδατωμένοι ώστε να λειτουργεί σωστά ο οργανισμός μας και να μην έχουμε τα σοβαρά προβλήματα υγείας που μπορεί να προκαλέσει η αφυδάτωση.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Νερό: Με αυτά τα 6 κόλπα θα πίνετε περισσότερο