Νομίζουν πως είναι καλοί γονείς όσοι είναι όλη την ημέρα μπροστά στην τηλεόραση

26-12-2016

Οι γονείς φαίνεται πως είναι περίπου 9 ώρες την ημέρα παρέα με την τηλεόραση, τον υπολογιστή κι άλλες ηλεκτρονικές συσκευές ενώ παράλληλα βάζουν στους εαυτούς τους καλό βαθμό ως γονείς. Αυτό τουλάχιστον δείχνει νέα έρευνα Αμερικανών ειδικών.

Ερευνητές από την Common Sense Media και το Κέντρο Μέσων Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Northwestern στις Ηνωμένες Πολιτείες μελέτησαν 1.800 γονείς στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Βρήκαν πως ο μέσος ορος διάρκειας τηλεθέασης ήταν 9 ώρες και 22 λεπτά. Ο μικρότερος χρόνος που καταγράφηκε ήταν 7 ώρες και 43 λεπτά.
Παραλληλα ο μέσος Αμερικανός γονέας περνάει γύρω στα 90 λεπτά την ημέρα μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή στη δουλειά.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως αυτοί οι γονείς είναι ενθουσιώδεις για τον ρόλον της τεχνολογίας στις ζωές των παιδιών τους αλλά δεν γνωρίζουν αρκετά για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η εκτεταμένη χρήση τέτοιων συσκευών. Όπως για παράδειγμα η διαταραχές στον ύπνο.
 
Από την έρευνα φάνηκε ακόμα πως τα δυο τρίτα των γονιών που ρωτήθηκαν, δηλαδή το 67%, είπαν πως θεωρούν πιο σημαντικό να επιβλέπουν τις συσκευές των παιδιών τους από να το τους επιτρέπουν να έχουν προσωπική ελευθερία.
 
Οι ειδικοί συστήνουν πάντως στους γονείς να βρούν δραστηριότητες για τους ίδιους και τα παιδιά τους που δεν περιλαμβάνουν ηλεκτρονικές συσκευές. Όπως για παράδειγμα να πηγαίνουν μαζί στο γήπεδο, σε εκδρομές, για βόλτα στο πάρκο.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: